ΑθλητισμόςΑρχείο

Που οφείλεται η φυγή του Μπρέσκα;

Επισημοποιήθηκε εχθές το διαφαινόμενο διαζύγιο του Μάριο Μπρέσκα με τον Παναργειακό από τον ίδιο τον παίχτη μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. Ο ίδιος επικαλείται αυστηρά προσωπικούς λόγους, αλλά η αλήθεια είναι πως οι σχέσεις του με τον προπονητή της ομάδας Τίμο Καβακά δεν ήταν και οι καλύτερες τις τελευταίες εβδομάδες. Η αλλαγή του στο 45′ στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό και η μη χρησιμοποίησή του στον αγώνα με τον ΠΑΟ Βάρδας, δεν άρεσε καθόλου στον ποδοσφαιριστή, που στον λίγο καιρό που είναι παίχτης της ομάδας κατάφερε να δείξει την κλάση του και να κερδίσει την συμπάθεια της κερκίδας. 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο προπονητής του τον σήκωσε για ζέσταμα και τον άφησε να προθερμαίνεται μέχρι το ’80, όπου και τελικά αποφάσισε να μην τον χρησιμοποιήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μπρέσκα να αποχωρήσει εκνευρισμένος από το γήπεδο πριν τελειώσει ο αγώνας, προαναγέλοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο την πιθανή αποχώρησή του από την ομάδα. Ο προβληματισμός του παίχτη ήταν έντονος μετά τον αγώνα, όπου και προτίμησε να μην ακολουθήσει τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια, αλλά να βυθιστεί στις σκέψεις του μόνος, έξω από το γήπεδο.

Κάποιοι από λεπτότητα και σεβασμό, επέλεξαν να μην αναφέρουν τίποτα τη μέρα του αγώνα, για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα, δίνοντάς έτσι στις δύο πλευρές το περιθώριο να επιλύσουν το εσωτερικό θέμα που προέκυψε μεταξύ τους.
Από την άλλη κάποιοι ανεύθυνοι που βαφτίζονται ως “τύπος” θέλησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός προς ιδιον όφελος, μη σκεπτόμενοι ότι και ο ίδιος ο παίκτης, που είναι ένας σωστός επαγγελματίας, δεν ήθελε να πάρει τέτοια έκταση το θέμα.

Το ότι ο Μάριο Μπρέσκα δεν ήθελε να πάρει διαστάσεις η αποδέσμευσή του, φαίνεται και από την ανακοίνωση που έβγαλε στο προφίλ του στο Facebook, όπου και επικαλέστηκε αυστηρά προσωπικούς λόγους, χωρίς να στραφεί καθόλου κατά του προπονητή του.
 

«Δυστυχώς αυστηρά προσωπικοί μου λόγοι με αναγκάζουν να διακόψω τη συνεργασία μου με την ομάδα του Παναργειακού. Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο, το προπονητικό τιμ, τους συμπαίκτες μου, του συνεργάτες και τους φιλάθλους της ομάδας για τις όμορφες στιγμές και την άψογη συνεργασία που είχα μαζί τους όλο αυτό το διάστημα που αγωνίστηκα για την ομάδα. Εύχομαι, επίσης ο Παναργειακός την επόμενη περίοδο να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική.
Με εκτίμηση, Μάριο Μπρέσκα».

Η διοίκηση του Παναργειακού έκανε και επίσημα δεκτή την παραίτηση του Μάριο Μπρέσκα, κάνοντας λόγο για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του παίχτη, ενώ περιμένουμε να ακούσουμε και την άποψη του προπονητή Τίμου Καβακά για το θέμα. 

Σε ανακοίνωσή του ο Παναργειακός αναφέρει:
« Η διοίκηση του Παναργειακού κάνει δεκτή την παραίτηση του Μάριο Μπρέσκα και με λύπη επιβεβαιώνει τις υπόνοιες που υπήρχαν εδώ και καιρό πως ο ποδοσφαιριστής δεν ήθελε να βοηθήσει την ομάδα. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος ο Παναργειακός δέχεται άλλη μια περίπτωση αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς αλλα σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπει το στόχο της ανόδου. Από τη νέα χρονιά η διοίκηση θα προχωρήσει σε νέες μεγάλες μεταγραφές για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ των Λύκων, έχοντας πάντα δίπλα τον κόσμο του που αποτελεί την κινητήρια δύναμη του. Ευχαριστούμε τον Μάριο Μπρέσκα για όσα έδωσε στον Παναργειακό και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην επαγγελματική του πορεία.»

Ας ελπίσουμε η αποχώρησή του να μην στοιχήσει στην ομάδα, καθώς φεύγει ως πρώτος σκόρερ του ομίλου και ως ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν περάσει από τον Παναργειακό, αλλά και από τους φετινούς ομίλους της Γ’ Εθνικής.