ΟικονομίαΑρχείο

Προηγμένα Συστήματα Ελέγχου και Ρομποτικής

‘Ενα πρωτοποριακό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην ρομποτική, διοργανώνει το Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, που εδρεύει στα Ψαχνά Ευβοίας (πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας). Το πρόγραμμα τιτλοφορείται «Προηγμένα Συστήματα Ελέγχου και Ρομποτικής» – «Advanced Control Systems and Robotics» (ΦΕΚ 3003/2014, τ.Β΄), και απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ). 

Το ΠΜΣ θα λειτουργήσει από το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 και θα διεξάγεται στους χώρους του Τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ στα Ψαχνά Ευβοίας (πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας).

Αντικείμενο – Σκοπός του ΠΜΣ

Αντικείμενα του προγράμματος είναι τα Προηγμένα Συστήματα Ελέγχου και η Ρομποτική.

Σκοπός του προγράμματος είναι:

  • η εμβάθυνση και προαγωγή των γνώσεων στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα με προηγμένες τεχνολογίες πληροφορικής
  • η εξειδίκευση των φοιτητών σε αυτά
  • η διαμόρφωση στελεχών ικανών

    • να ανταποκριθούν στον χώρο της βιομηχανίας, των παραγωγικών μονάδων (διεργασιών και κατεργασιών), στις μεταφορές, και τα βιοσυστήματα, στη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον, και
    • να προωθήσουν την ανάπτυξη της έρευνας και των εφαρμογών της στα προαναφερόμενα αντικείμενα.

 
Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ρομποτική γίνεται αντικείμενο μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα, αποτελώντας ένα από τα ελάχιστα επιστημονικά πεδία του μέλλοντος που βρίσκουν θέση στο δύσκαμπτο και παραδοσιακού χαρακτήρα ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ