ΠολιτικήΑρχείο

Τάσος: Χάσαμε έναν χρόνο για τη γέφυρα της Άκοβας, αλλά την …μελετάμε !

Μέχρι το τέλος του 2015 κι αν, θα πρέπει να περιμένουν όσοι μένουν ή εργάζονται στην άλλη πλευρά της γέφυρας της Άκοβας και θέλουν να περάσουν απέναντι, είπε ούτε λίγο – ούτε πολύ ο αντιπεριφερειάρχης Χειβιδόπουλος και μάλιστα δήλωσε ενοχλημένος που δεν ρωτήθηκε από τους πολίτες της περιοχής, πριν προγραμματίσουν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τους!

Ενώ λοιπόν, έφτασε ο κόσμος στο …χτένι, με τακτικές παλαιάς κοπής πολιτικού και εν όψει των κινητοποιήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης παραχώρησε συνέντευξη σε επιλεγμένα Μέσα Ενημέρωσης, που στη συνέχεια ονόμασε «συνέντευξη τύπου» και σχεδόν κατηγόρησε τον …κακό τον χρόνο που περνά γρήγορα…

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο των κατοίκων της κατεστραμμένης από τις περσινές πλημμύρες γέφυρας, το οποίο επιχείρησε ατυχώς να αποδυναμώσει ο κος Χειβιδόπουλος, χωρίς όμως να έχει επιχειρήματα.

Και ενώ δεν έχει μπει ούτε ένα λιθαράκι για την αποκατάσταση της γέφυρας, ο αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε έναν κατάλογο προκαταρκτικών ενεργειών καταλήγοντας όμως να πει την πικρή αλήθεια, ότι τουλάχιστον για έναν χρόνο ακόμα οι κάτοικοι της περιοχής θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται. Και χωρίς να αντιλαμβάνεται προφανώς το πρόβλημα που έχει τόσος κόσμος που μένει ή δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε: «Οι πολίτες πρέπει να είναι ήσυχοι ότι το έργο έχει πάρει τον δρόμο του και θα γίνει στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος»!!!

Αν και δεν έχουν καμία πρακτικά σημασία, παραθέτουμε τον κατάλογο ενεργειών που ακόμα βρίσκονται στο στάδιο των μελετών, παρ’ ότι πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από όταν γκρεμίστηκε η γέφυρα:
-Στις 24/1/2014 η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αιτήθηκε για διάθεση πίστωσης ύψους 30.000 Ευρώ + ΦΠΑ για μελέτη και 610.000 Ευρώ + Φ.Π.Α. για το έργο.
-Στις 30/1/2014 το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων γνωμοδότησε θετικά για την Ανάθεση της Μελέτης.
-Στις 14/4/2014 πήρε Απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο για την χρηματοδότηση της μελέτης.
-Στις 25/7/2014 ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή την Προκήρυξη και τα συνοδά Τεύχη Δημοπράτησης του Διαγωνισμού για τη Μελέτη.
-Στις 3/9/2014 πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός.
-Στις 17/10/2014 η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού.
-Στις 6/11/2014 κλήθηκε το μελετητικό γραφείο να προσκομίσει εντός 15 ημερών επιπλέον δικαιολογητικά και έγγραφα.
-Το αργότερο την Δευτέρα 24/11/2014 υπογράφεται η Σύμβαση.
-Εντός τριών μηνών από την υπογραφή της σύμβασης ορίζεται η παράδοσή της.
-Μετά την παράδοση της μελέτης, δηλαδή μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015 θα μπορέσει να δημοπρατηθεί η εργολαβία για την κατασκευή της γέφυρας η οποία έχει χρόνο υλοποίησης 8 έως 10 μήνες.
-Ενδεικτικός χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι το τέλος του 2015….