ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ροδίτικοι φίκοι θα γίνουν τα πεύκα στο Ναύπλιο

Ομόφωνη είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Ναυπλιέων για την αντικατάσταση τριών πεύκων της πλατείας Καποδίστρια με φίκους ροδίτικους.

Συγκεκριμένα στην τεχνική έκθεση ο γεωπόνος του δήμου κος Λιάκης αναφέρει ότι τα τρία πεύκα που βρίσκονται στο πάρκο Καποδίστρια στο Ναύπλιο έχουν πάρει κλίση και είναι πιθανόν να πέσουν. Προτείνεται η αντικατάσταση τους με φίκους ροδίτικους.

Στην γνωμοδότηση του ο κος Λιάκης αναφέρει τα εξής: «Μετά από αυτοψία που πραγματοποίησα στο πάρκο Καποδίστρια διαπίστωσα ότι:
Πρόκειται για 3 πεύκα Pinus Halepencis τα οποία δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασικών γενικά εκτάσεων ή της νομοθεσίας για τις προστατευόμενες περιοχές και δεν περιλαμβάνονται στα είδη της άγριας πανίδας και αυτοφυούς χλωρίδας, όπως κάθε φορά αυτά προσδιορίζονται στους καταλόγους των παραρτημάτωγ της Σύμβασης για το διεθνές εμπόριο των ειδών της άγριας πανίδας και χλωρίδας που κινδυνεύουν με εξαφάνιση (Σύμβαση CITHS) και των σχετικών με τη Σύμβαση αυτή Κανονισμών (ΕΚ και EE) της Ευρωπαϊκής Ένωσης της παραγράφου 1 του άρθρου 1. Επίσης δεν είναι μελισσοκομικό φυτό και άρα ΔΕΝ απαιτείται έγκριση από τη Διεύθυνση Γεωργίας»