ΠολιτισμόςΑρχείο

Το Άργος φόρεσε τα γιορτινά του!

Η “μπλε θάλασσα” του Άργους είναι αυτή που ξεχωρίζει και στον φετινό στολισμό, που έκανε τα αποκαλυπτήριά του εχθές (12/12/2014) με το άναμα του δέντρου. Τα λαμπιόνια του δέντρου άναψε ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ενώ παράλληλα φωταγωγήθηκαν και τα κεντρικά σημεία της πόλης.

Η γαλάζια φωτεινή κουρτίνα φέτος επεκτάθηκε εκτός από την Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην Βασιλισσης Σοφίας και την Δαναού. Η “μπλε θάλασσα”, όπως την αποκαλούν τα παιδιά είναι και φέτος αυτή που κλέβει την παράσταση στον στολισμό της πόλης, ενώ παράλληλα στολίστηκε η Κορίνθου με καμπάνες, καθώς και η Καποδιστρίου. Ο στολισμός ως είθισται στις περισσότερες πόλεις, περιορίστηκε στο κέντρο, καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια των χρημάτων ώστε να στολιστούν και οι γειτονιές, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου.

Στην χθεσινή γιορτή που στήθηκε για το άναμα του δέντρου στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, το μικρόφωνο πήρε και ο μικρός αργείτης Αντρέας Ζόκας από το Music School, τραγουδώντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια που έχει ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια του παιδικού Talent Show του Mega.