ΚοινωνίαΑρχείο

Βγαίνει από τις φυλακές Ναυπλίου ο Στάθης Μπούκουρας

Απελευθερώνεται από τα δεσμά του ο Στάθης Μπούκουρας, που με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, που έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, αποφυλακίζεται από τις φυλακές Ναυπλίου και πρόκειται να παραστεί ελεύθερος στη διαδικασία για την ψηφοφορία προέδρου της δημοκρατίας στη Βουλή.

Το Συμβούλειο Εφετών με βούλευμά του διατάσσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

Στην κρίση των εφετών φαίνεται να αξιολογήθηκε θετικά ότι ο κατηγορούμενος έχει διαχωρίσει τη θέση του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, γεγονός που κατά την κρίση τους δεν τον καθιστά ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων.

Με δήλωσή της η δικηγόρος του Στάθη Μπούκουρα, Βάσω Πανταζή τονίζει:
«Το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμά του, τη μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι, μετά την ουσιαστική αποχώρησή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητάς του».