ΚοινωνίαΑρχείο

Η Τρίπολη υποδέχθηκε το 2015 με… σκουπίδια!

Περίπου έναν μήνα τα απορρίμματα στον Δήμο Τρίπολης παραμένουν στους δρόμους, καθώς τα απορριμματοφόρα έχουν να περάσουν και να μαζέψουν τα απορρίμματα πριν από τα Χριστούγεννα. Τα βουνά απορριμμάτων έχουν κλείσει ήδη τους δρόμους και η κατάσταση έγινε πάλι αφόρητη. Οι πολίτες περνούν δίπλα από τους σωρούς απορριμμάτων και κλείνουν τις μύτες τους, καθώς τα χιόνια έλιωσαν και αποκαλύφθηκε το τραγικό πρόβλημα που ταλανίζει τον δήμο τα τελευταία χρόνια.

Αυτή tη φορά η κατάσταση είναι χειρότερη όσο ποτέ, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας διαθέσιμος χώρος ο οποίος να μπορεί να δεχθεί τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης. Τις προηγούμενες φορές ο δήμος έπασχε από χώρο μεταφόρτωσης, αλλά τώρα ούτε υπάρχει χώρος μεταφόρτωσης αλλά ούτε χώρος εναπόθεσης των απορριμμάτων. Το αδιέξοδο για τον Δήμο Τρίπολης φάνταζε μακρινό, αλλά έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και η Τρίπολη αλλά και τα χωριά έχουν πνιγεί στα απορρίμματα, για ακόμα μία φορά.

Όσες προσπάθειες έχουν γίνει, έχουν πέσει στο κενό, καθώς ακόμα ο Δήμος Τρίπολης δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση σε ό,τι αφορά τα απορρίμματα.

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι υπάλληλοι της καθαριότητας του δήμου τις τελευταίες μέρες πλησιάζουν τα απορρίμματα και το μόνο που κάνουν είναι με τα χέρια τους να βάζουν τις μικρές σακουλές που βρίσκονται στο οδόστρωμα σε μεγαλύτερες, μαύρες σακούλες. Το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση δεν το γνωρίζουμε, αλλά αυτό γίνεται ίσως για να μην λιώσουν οι σακούλες, οι οποίες καταπατώνται από τα διερχόμενα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει κινήσεις, προκειμένου να πάνε τα απορρίμματα του δήμου σε χωματερή της Αττικής ή ακόμα και της Θήβας, αλλά έως τώρα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα, αφού, όπως ήταν αναμενόμενο, η κατάσταση στους περισσότερους δήμους της χώρας είναι δύσκολη με τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καραδοκούν.

Η κατάσταση είναι ανυπόφορη, αλλά δεν υπάρχει φως, και δυστυχώς καμία επίσημη ανακοίνωση για το τι θα γίνει για τους εκατοντάδες τόνους που βρίσκονται στους δρόμους.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πού πηγαίνουν τα ελάχιστα απορρίμματα που συλλέγονται από συγκεκριμένα σημεία του Δήμου Τρίπολης.
 
ΠΗΓΗ