ΟικονομίαΑρχείο

Η Πλατεία Συντάγματος έγινε φτωχότερη

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε λίγες εβδομάδες πριν τα Χριστουγεννα ότι το ιστορικό εστιατόριο-cafe “ΝΟΥΦΑΡΑ” επρόκειτο να κλείσει. Από το 1974 έως και το 2014 τα “ΝΟΥΦΑΡΑ” αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους, γράφοντας ιστορία στο Ναύπλιο. 

Πρόκειται για μια ακόμη μαύρη σελίδα της οικονομικής αστάθειας που ταλανίζει τον τόπο μας. Η πλατεία Συντάγματος γίνεται “φτωχότερη”, και το καινούριο κατάστημα που σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ανοίξει, υπό νέα διεύθυνση, καλείται να καλύψει ένα μεγάλο κενό.
 

Το όψιμο νεοκλασικό κτίσμα με ιδιαίτερα ψηλό ισόγειο, σοφίτα και δώμα, όπου στεγάστηκε για δεκαετίες το περίφημο αριστοκρατικό «Μεγάλο Καφενείο» του Σμυρναίου, και για 40 χρόνια τα “Νούφαρα”, είναι πλέον έρημο, ενώ απομακρύνθηκαν πρόσφατα και οι ταμπέλες που είχαν απομείνει.

Η κρίση και το υψηλό μίσθωμα, οδήγησαν την διεύθυνση του κ. Ζερβού να προχωρήσει στο κλείσιμο της επιχείρησης.
 

Οι σπιτικές και αγνές γεύσεις σε συνδυασμό με την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα είχαν κερδίσει για δεκάδες χρόνια πολλές γενιές Ναυπλιωτών και τους επισκέπτες της πόλης.

Ως ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης του Ναυπλίου, τα “Νούφαρα” ήταν συνυφασμένα με την Πλατεία Συντάγματος, και ελπιζουμε σύντομα το όμορφο νεοκλασικό να αποκτήσει και πάλι ζωή.
 
* Ευχαριστούμε τον κ. Δακορώνια Νίκο για τις φωτογραφίες