ΆρθροΑρχείο

Τα Τρία Δέλτα…

… και όχι δεν θα μιλήσουμε για κασμήρια, τα Τρία Δέλτα του Δημητριάδη, που, αν δεν κάνω λάθος δεν κυκλοφορούν πλέον, αφού η… σωστή πολιτική αποδόμησης της Ελλάδος του Andrew Papandrew κατάφερε και τα έκλεισε κι αυτά, μαζί με πολλά άλλα, που τα πήρε ο διάολος και τα σήκωσε τότε και μείναμε ξεβράκωτοι. Τα «Τρία Δέλτα» εδώ αντιπροσωπεύουν «Δηλώσεις, Διαψεύσεις και Διευκρινίσεις». Θα δούμε παρακάτω από ποιους.

 

Πάμε για εκλογές, Σε 2 βδομάδες ψηφίζουμε κι ακόμη δεν ξέρουμε τι μας λένε τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας. Τα κανάλια μας προσπαθούν να μας μπερδέψουν ακόμη περισσότερο, λες και δεν φτάνει η άγνοιά μας για να μπερδευτούμε επαρκώς, ενώ επιμένουν να λέγονται «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Προχτές μόλις είδα σε κάποιο κανάλι μας, απ’ αυτά τα ευρείας κυκλοφορίας, ότι διενεργήθη μια δημοσκόπηση, για το τι πιστεύουν οι Έλληνες πολίτες ότι θα κάνουν οι Ευρωπαίοι, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν καταφέρει να βρει συνεργασίες με άλλο κόμμα ή κόμματα, –την αυτοδυναμία οποιουδήποτε κόμματος ας την αποκλείσουμε– και πραγματοποιήσει τις απειλές του, ότι θα σταματήσουμε να πληρώνουμε τοκοχρεωλύσια και διάφορα άλλα. Το 52% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι οι Ευρωπαίοι θα δεχτούν την θέση της Ελληνικής κυβέρνησης. Μα, είναι δημοσκόπηση αυτή; Τι σημασία έχει και για ποιον το τι πιστεύουν οι Έλληνες ότι θα κάνουν οι Ευρωπαίοι; Αυτή η δημοσκόπηση έπρεπε να διεξαχθεί στις χώρες των δανειστών μας, όχι στην Ελλάδα. Έτσι θα είχε και μια κάποια χρησιμότητα, ενώ έτσι όπως έγινε είναι τελείως άχρηστη.

 

Βγαίνει η κυβέρνηση και μας φέρνει την καταστροφή, επιρρίπτοντας επί των κεφαλών μας όλα τα δεινά του κόσμου: Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ακολουθήσει τη γραμμή μας θα χρεοκοπήσουμε, θα έχουμε ολοκληρωτική καταστροφή, θα μας πετάξουν έξω απ’ την ΟΝΕ, δεν θα έχουμε να φάμε κλπ κλπ. Είναι ένα σενάριο που χωράει πολύ νερό μέσα. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ δεν είδα και καμιά… τεράστια βελτίωση στην συνθήκες ζωής μας, με την πολιτική που ακολουθούμε μέχρι τώρα. Μ’ αυτό δεν θέλω να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο μ’αυτά που προτείνει, αν έχω καταλάβει καλά τι προτείνει και, το κυριότερο, αν το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι το τι προτείνουν, γιατί σαν πολλές γνώμες να ακούστηκαν τώρα τελευταία. Μπορεί ωραιότατα να προτείνουν κάτι πολύ χειρότερο απ’ την πολιτική της ΝΔ – ΠαΣοΚ, κάτι που θα μας βάλει στη γωνία και δεν θα βγούμε ποτέ, μέχρι να μας πάρουν και τον Παρθενώνα.

 

Ενώ η κυβέρνηση, με την αδιέξοδη πολιτική της, να ζητάει παρατάσεις προθεσμιών και αναβολές των μέτρων, που ζήταγε η τρόικα, μπορεί να μας οδήγησε στη φτώχια, αλλά όχι στη γωνία. Το κακό με μας είναι ότι δεν ξέρουμε να διαπραγματευτούμε. Βλέπουμε πεντακάθαρα ότι οι τροϊκανοί ζήταγαν, ας πούμε, πέντε πράγματα, τα τρία εκ των οποίων μπορούσαν να γίνουν, τα άλλα δύο όμως ήταν απολύτως αδύνατα. Αντί λοιπόν να απορρίψουμε τα δύο, που ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατα και να δεχτούμε τα άλλα τρία, που θα μας έκαναν μοντέρνο, σύγχρονο κράτος, ζητούσαμε παρατάσεις και για τα πέντε. Μα, όταν ζητάς παρατάσεις, ενός ή δύο χρόνων, σημαίνει ότι κάποτε, με τη λήξη των παρατάσεων, θα πραγματοποιήσεις και τα… αδύνατα. Πράγμα που δεν γίνεται.

 

Θα μου πεις τώρα: Ας κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ! Ο,τι πει ο λαός, θα πω εγώ, αλλά, αν η υποχωρητικότητα δεν είναι η σωστή πολιτική, ποιος μας είπε ότι ο τσαμπουκάς είναι; Μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τους τρίξουμε τα δόντια. Ποιος, μωρέ; Εμείς; Σε ποιους; Στους Ευρωπαίους ή στους ΗΠΑτζήδες; (Επιμένω εγώ ότι για τα σημερινά χάλια μας, οι ΗΠΑτζήδες ευθύνονται, όχι οι Ευρωπαίοι!) Μια τρίχα απ’ τ’… (δεν θέλετε να σας πω από πού…) είμαστε. Και αφού δεν τους τρίξαμε τα δόντια τότε, το 2010 – 2011, που ήταν απροετοίμαστοι, μην περιμένετε να πιάσει η μπλόφα τώρα, γιατί τώρα είναι προετοιμασμένοι και, παρά τα όσα λένε οι Ευρωπαίοι, πολύ θα ήθελαν να μας δουν εκτός ΟΝΕ και ΕΕ. Ε, μας βαρέθηκαν πια, γεμάτοι προβλήματα είμαστε και προβλήματα άλυτα, γιατί δεν κάνουμε τίποτα για να τα λύσουμε. Πιστεύω λοιπόν ότι ούτε κι ο τσαμπουκάς είναι λύση στο πρόβλημα. Άλλωστε το «κίνημα Δεν Πληρώνω» άνθισε και στην Ελλάδα. Και λοιπόν; Τι έγινε; Πόσοι ανεβάζουν τις μπάρες στα διόδια σήμερα; Κανείς! Το κίνημα των αγανακτισμένων έσβησε, χωρίς να καταφέρει να μας αφυπνίσει. Με το «Δεν Πληρώνω Τα Τοκοχρεολύσια» του κ. Τόλιου (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι, όχι ο πέμπτος τροχός της άμαξας εκεί μέσα,) τι νομίζετε ότι θα γίνει; Θα μας πάρει κανείς χαμπάρι; Δεν νομίζω.

 

Γι’ αυτό ξεκινήσαμε σήμερα με τα Τρία Δέλτα. Όχι γιατί μας χρειάζεται καινούργιο κουστουμάκι, που καλό είναι και το παλιό, αλλά γιατί πρέπει να ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε, πέρα απ’ τις δηλώσεις, που πέφτουν σαν βροχή και μας ζαλίζουν και διαψεύσεις, για να ξέρουμε τι και πόσα απ’ όσα μας λένε τα κανάλια μας είναι αλήθεια και διευκρινίσεις, για να καταλάβουμε το μετά απ’ την καταμέτρηση των ψήφων. Σαν πολίτες, –αν πω «ενεργοί πολίτες, θα συγκινηθεί κανείς;– που είμαστε, πρέπει να έχουμε μια καθαρή εικόνα του τι θα ψηφίσουμε κι όχι την νεφελώδη που έχουμε τώρα. Αν έχουμε καθαρή εικόνα του τι μας προτείνουν και επιλέξουμε το λάθος, θα είμαστε υπεύθυνοι εμείς και μόνο εμείς. Αλλά απ’ ο,τι καταλαβαίνω μέχρι τώρα, μας θέλουν «τυφλούς τα τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τ’ όμματ’ ει», για να θυμηθώ ακόμη μια φορά τον δάσκαλό μου απ’ τα γυμνασιακά μου χρόνια, τον Δημήτριο Αργείτη.

 

Για να πετύχουμε να έχουμε μια καθαρή εικόνα της κατάστασης, χρειαζόμαστε πρώτα-πρώτα: Πολιτικούς που να μην ψεύδονται και ΜΜΕ που να ενημερώνουν. Και το ερώτημα είναι: Μας παρέχονται αυτά; Αφήνω εσάς να δώσετε την απάντηση.

 

ο θείος Τάκης (Παναγιώτης Περράκης)

 

Το κείμενο που διαβάσατε ήταν μια προσφορά της

 

Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής «Αλεύρι & Ζάχαρη», Σιδηράς Μεραρχίας 26, Ναύπλιο, με πάντα φρέσκα προϊόντα και αγνά υλικά. Σας συστήνω να δοκιμάσετε τα νέα προϊόντα τους: Εξαιρετικά σάντουιτς και υπέροχες, φρεσκοφτιαγμένες σαλάτες.

 

Και

 

Του «Popeye bistro», Σταϊκοπούλου 32, Ναύπλιο, για ποιοτικό φαγητό, την νοστιμότερη πίτσα που έχετε ποτέ δοκιμάσει, τέλειες μακαρονάδες, εξαιρετικά και προσεκτικά διαλεγμένα κρασιά και μια αξιόλογη συλλογή από ελληνικές και ξένες μπἰρες.

 

Και

 

Του «Βάτραχος Café», Υψηλάντου & Κωλέττη 1, Ναύπλιο, με προϊόντα που θα σας επιτρέψουν να περνάτε ευχάριστα την ώρα σας.

 

Και στα τρία αυτά μαγαζιά προτείνω να δοκιμάσετε τον καφέ τους. Εξαιρετικός! Ο καλύτερος καφές στην πόλη!

 

Η επιλογή και ανάπτυξη του θέματος, όπως πάντα, δική μου!