ΠολιτισμόςΑρχείο

Το σχολείο του Κωστή Παλαμά στο Ναύπλιο

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έρχεται στο Ναύπλιο στα τέλη του Γενάρη με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εστιάζει στην Λαογραφία, τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία.

Τα «Σχολεία του Κωστή Παλαμά» είναι ένα διακριτό και αυτοτελές έργο ενός ευρύτερου προγράμματος και αποσκοπούν να προσφέρουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επικοινωνία και τον ελληνικό πολιτισμό και επιπλέον μια κριτική αντίληψη γύρω από τις πολιτισμικές αναζητήσεις και εκδηλώσεις με τις συνιστώσες των σπουδών επικοινωνίας.

Ο τίτλος του έργου δεν είναι τυχαίος. Ο Εθνικός μας ποιητής, ένας από τους πολυγραφότερους Έλληνες λογοτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους της χώρας, συμβολίζει όχι μόνον το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, αλλά και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και τη δημοσιογραφία. 

Η Θεματική Ενότητα Πολιτισμός και Επικοινωνία” είναι μία μόνο από τις τρεις θεματικές ενότητες που καλύπτει το πρόγραμμα, που προσφέρει έναν αριθμό ταχύρυθμων σεμιναριακών μαθημάτων και αποσκοπεί στην κατάρτιση των επωφελούμενων ομάδων σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού και ανθρώπινων σχέσεων. Στην Ενότητα μελετάται σε βάθος η τέχνη της επικοινωνίας (από τη διαπροσωπική επικοινωνία έως τη συναισθηματική ζωή των ομάδων και τις συγκρούσεις), καθώς και η τέχνη ως επικοινωνία (τα σύγχρονα και παλαιότερα καλλιτεχνικά ρεύματα, τα οπτικοακουστικά μέσα και οι παραστατικές τέχνες). Η κατεύθυνση συνδυάζει την βαθιά θεωρητική γνώση σε θέματα ψυχολογίας, ανθρώπινης επικοινωνίας, ιστορίας της τέχνης, θεωρίας και πρακτικής του πολιτισμού με την εξειδικευμένη κατάρτιση στη διαχείριση τόσο των ανθρώπινων πόρων στις ομάδες και τους οργανισμούς όσο και των πολιτιστικών προϊόντων που παράγουν οι άνθρωποι και καλούνται να διατηρήσουν ως κληρονομιά.

Λαογραφία, Πολιτισμός, Επικοινωνία

Ναύπλιο 30/1-3/2

Χώροι διεξαγωγής:

Βουλευτικόν 30 & 31/1/2015

Φουγάρο, 31/1 & 1-3/2/2015

 

Το Πρόγραμμα του Σχολείου στο Ναύπλιο:
(πατήστε επάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: www.kostispalamas.uoa.gr