ΚοινωνίαΑρχείο

Έπιασαν συνεργάτες του Ξηρού στην Καλαμάτα

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από χθες (13/1/2015) ένας 54χρονος Έλληνας και ένας 37χρονος Αλβανός, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Καλαμάτα και κατηγορούνται για συνεργασία με τον Χριστόδουλο Ξηρό, η οποία θα εκφραζόταν μέσω της ενεργής συμμετοχής τους στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος» που σχεδιαζόταν για την απελευθέρωση των φυλακισμένων «Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν σε εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης με τις κατηγορίες της ένταξης ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις, παράνομης κατοχής απο κοινού διατρητικών και εκρηκτικών και εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου με σκοπό την τέλεση εγκλήματος και υπόθαλψη εγκληματία από κοινού.

Ο 54χρονος Ελληνας, ο οποίος συνελήφθη, είναι απότακτος αστυνομικός που φέρεται να έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για συμμετοχή του σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων ενώ τοποθετείται από υψηλόβαθμους αξιωματικούς στο περιβάλλον γνωστού έγκλειστου βαρυποινίτη. Υπηρετούσε στα ΕΚΑΜ μέχρι και το 2011 και κατάγεται από το Οίτυλο Λακωνίας. Ο πρώην ΕΚΑΜίτης διατηρεί μονάδα αφαλάτωσης στη μεσσηνιακή Μάνη και πηγές από την αστυνομία τον συνδέουν με γνωστούς ποινικούς.

Ο Αλβανός, η αστυνομία πιστεύει ότι είναι ο «Χάρης¨, ο άνθρωπος που νοίκιασε την γιάφκα στην Ανάβυσσο.

Τα δακτυλικά τους αποτυπώματα βρέθηκαν σε μία από τις γιάφκες του Ξηρού, και αμέσως ταυτοποιήθηκαν.

Πριν από λίγο οδηγήθηκαν στο Εφετείο, με τη συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δύναμης.