ΚοινωνίαΑρχείο

Ανύποπτοι ταξιτζήδες πήραν μέρος σε απάτη κατά επιχειρηματιών του Ναυπλίου

Μία ευφυή αλλά και κάπως ασυνήθιστη μέθοδο είχε σκεφτει ένας 37χρονος Έλληνας για να εξαπατά επιχειρηματίες της πόλης του Ναυπλίου. Στο κόλπο ανύποπτοι οδηγοί ΤΑΞΙ, που εισέπραταν για λογαριασμό του τα λεφτά και μετά του τα έδιναν.

Όπως αναφέρει και η αστυνομία που τον συνέλαβε:

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, τρείς υποθέσεις απάτης και απόπειρας απάτης, σε βάρος ιδιοκτητών επιχειρήσεων-εταιρειών, στο Ναύπλιο.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εξακριβώθηκε ότι, ο 37χρονος είχε εξαπατήσει δύο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων-εταιρειών, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει ακόμη έναν, στο Ναύπλιο.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία δράσης του, ο 37χρονος, αφού τηλεφωνούσε σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων-εταιριών, συστηνόταν ως συνεργάτης τους, χρησιμοποιώντας πραγματικά ονόματα συνεργατών τους και έπειθε αυτούς να παραλάβουν για λογαριασμό του δέμα το οποίο θα έφερνε ΤΑΞΙ, καθώς ισχυριζόταν ότι δεν είχε «δικό του άτομο» στην περιοχή για την παραλαβή του δέματος, ορίζοντας τους παράλληλα το αντίστοιχο χρηματικό ποσό που έπρεπε να δώσουν στον οδηγό του ΤΑΞΙ, για την αποπληρωμή του δέματος.

Στη συνέχεια, ο ανωτέρω συναντούσε τον οδηγό του ΤΑΞΙ, που ο ίδιος είχε μισθώσει για την μεταφορά του δέματος και παραλάμβανε το χρηματικό ποσό που κατέβαλλαν οι παθόντες.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική του δράση είχε αποκομίσει χρηματικό όφελος που ανέρχεται στις 2.500 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.