Παγκόσμιο ρεκόρ για το AmanZoe του Πορτοχελίου
Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο AmanZoe του Πορτοχελίου είναι το καλύτερο από τα ακριβότερα και αυτό που απολαμβάνει τη μεγαλύτερη πληρότητα!
Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Το 2014 ”έκλεισε” για το δημοφιλές Amanzoe στο Πόρτο Χέλι με μέση χρέωση δωματίου στα 1.273 ευρώ, μέση είσπραξη 1.793 ευρώ ανά διανυκτέρευση, μέση δαπάνη εκτός ξενοδοχείου στα 2.533 και για τις μεμονωμένες βίλλες στα 8.200 ευρώ.
Τα 2.533 είναι η συνολική μέση είσπραξη και αφορά τη μέση δαπάνη ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών εκτός ξενοδοχείου όπως εκδρομές, μεταφορές κλπ., ενώ τα 8.200 είναι η μέση δαπάνη για τη διαμονή στις Amanzoe Villas ανά διανυκτέρευση.
Η δημοφιλής και υπερπολυτελής ξενοδοχειακή αλυσίδα Amanresorts διαθέτει αυτή την στιγμή 26 πολυτελή θέρετρα σε όλο τον κόσμο, με το ”δικό μας” Amanzoe να θεωρείται παγκοσμίως για το 2014 ένα από τα τρία καλύτερα, από άποψη πληρότητας και υπηρεσιών. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στελέχη του ομίλου της Dolphin Capital Investors που έφερε την αλυσίδα Aman στην Ελλάδα, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο η πληρότητα του ξενοδοχείου άγγιξε το ποσοστό- ρεκόρ του 98%.
Οι επιδόσεις λοιπόν του πανάκριβου θέρετρου της Πελοποννήσου του ομίλου της Dolphin δείχνουν ακριβώς τη μεγάλη ευκαιρία του ελληνικού τουρισμού στο κομμάτι της βιομηχανίας πολυτελείας, η οποία από μόνη της, παρουσιάζει υψηλές επιδόσεις ακόμη και κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως προκύπτει και από την τελευταία έρευνα του ECCIA (The European Cultural and Creative Industries Alliance) για την πορεία του κλάδου στην Ευρώπη. Με βάση την έρευνα, αν η βιομηχανία ειδών και υπηρεσιών πολυτελείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση συγκρινόταν με τα οικονομικά μεγέθη μίας χώρας θα αποτελούσε την έβδομη μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε.. Επιπλέον, παρά την κρίση, ο κλάδος συνέχισε να κινείται αυξητικά: Κατά την περίοδο 2010- 2013 η αξία των αγαθών και των υπηρεσιών που παρήγαγε ο κλάδος πολυτελείας αυξήθηκε σχεδόν κατά 28%, δημιουργώντας για το ίδιο διάστημα περί τις 200.000 θέσεις εργασίας.
“Την ώρα μάλιστα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η βιομηχανία της πολυτελείας εστιάζει στο κομμάτι των προϊόντων ένδυσης, αξεσουάρ κ.α., η Ελλάδα θα πρέπει να εστιάσει στον κλάδο του τουρισμού, ο οποίος παρουσιάζει για τη χώρα μας τις μεγαλύτερες προοπτικές όσον αφορά το συγκεκριμένο τομέα”. Αυτό τονίζουν οι φορείς του τουρισμού στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για την ανάγκη περαιτέρω επενδύσεων στα ξενοδοχεία ανώτερων κατηγοριών, ιδιαίτερα μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι η χώρα μας υπολείπεται σε σύγκριση με ανταγωνίστριες της χώρας: Ενδεικτικά αναφέρεται εδώ σήμερα τα ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων στην Ελλάδα αντιστοιχούν αριθμητικά κοντά στο 40% επί του συνολικού δυναμικού (αφορούν ποσοστό 14,5% και 25% αντίστοιχα), όταν στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 50%.
ΠΗΓΗ