ΟικονομίαΑρχείο

Οι προτάσεις των γεωπόνων Αργολίδας για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελεύθερων επαγγελματιών του Νομού Αργολίδας και όμορων νομών έστειλε τις θέσεις και τις προτάσεις του για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση των Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων.

Οι προτάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς αλλά και την εξυπηρέτηση του σκοπού της Συνταγής Χρήσης Γεωργικού Φαρμάκου, είναι οι παρακάτω:

1. Η συνταγή θα πρέπει να είναι ένα έγγραφο σαν ένα είδος πίνακα, όπου θα αναγράφονται οι καλλιέργειες για τις οποίες εκδίδεται η συνταγή, το βλαστικό στάδιο αυτών, το αίτιο που υπάρχει για κάθε καλλιέργεια, η/οι δραστική/ες που θα χρησιμοποιηθεί/ουν, οι δόσεις για κάθε περίπτωση και τυχόν άλλες παρατηρήσεις.

2. Η on line καταχώρηση της συνταγής δεν απαιτείται, ούτε και θα πρέπει να γίνει. Η συνταγή θα πρέπει να είναι ένα έγγραφο αριθμημένο, να συνοδεύει και να συρράπτεται σε κάθε έντυπο καταγραφής ή και τιμολογίου αλλά και να αναγράφονται τα στοιχεία της επί του τιμολογίου και του εντύπου της καταγραφής. Έτσι λοιπόν θα υπάρχει συσχέτιση κάθε καταγραφής και τιμολογίου, με την συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου.

3. Οι κυρώσεις, είναι το μόνο άρθρο που είναι «τέλεια» γραμμένο και απολύτως «κατανοητό». Αν γίνει έστω και ένα λάθος ή παρατυπία, τότε αμέσως και για σαράντα πέντε (45) ημέρες, δεν μπορείς να εργασθείς. Αφού προβλέπεται 30 ημέρες ή ένας μήνας ελάχιστη ποινή για την πρώτη σου παράβαση και δεκαπέντε (15) ημέρες για την επικαιροποίηση του μητρώου. Έτσι λοιπόν θα πρέπει οι κυρώσεις να είναι χρηματικές και όχι αποκλεισμού εργασίας. Είναι παράβαση να απαγορεύετε η εργασία από το κράτος, μετά από κυρώσεις.

4. Το μόνο εναπομείναν ακόμα, κατοχυρωμένο επαγγελματικό δικαίωμα, που έχουμε για να εργαζόμαστε και να βγάζουμε, τα απαραίτητα για την επιβίωση της οικογένειάς μας, της εργασίας μας και της επιχείρησής μας, αφαιρείται και μας στέλνει σε πλήρη οικονομική καταστροφή μη έχοντας άλλο δικαίωμα εργασίας. Δηλαδή με την τιμωρία αυτή, στέλνει όλους τους συναδέλφους σε οικονομική καταστροφή. Αυτό από μόνο του, είναι παραλογισμός αλλά και νομικό ατόπημα που χρήζει νομικής κάλυψης.

5. Επειδή όλα αυτά τα νομοθετήματα, της Ηλεκτρονικής Καταγραφής και της Ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, εμπεριέχουν και το πολύ ευαίσθητο θέμα της Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά και της Ευρωπαϊκής Αρχής αντίστοιχα, με την αιτιολογία, ότι η συλλογή στατιστικών δεδομένων για την εφαρμογή των ΦΠΠ από τον χρήστη, δεν προβλέπετε από τον ΚΑΝ. 1185/2009.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε το συνολικό κείμενο με τις προτάσεις.