ΚοινωνίαΑρχείο

Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η ηλεκτρονική υποβολή για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ;

Από σήμερα οι αγρότες θα έπρεπε να μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους στον ΟΣΔΕ για την Ενιαία Ενίσχυση 2015 (Δείτε την σχετική είδηση). Ωστόσο το σύστημα δεν έχει ανοίξει ακόμα, και από το υπουργείο ενημερώνουν πως δεν έχουν λάβει ακόμα κάποια ειδοποίηση, και πως ίσως γνωρίζουν κάτι την επόμενη εβδομάδα. Αυτό συνεπάγεται πως, τουλάχιστον προς το παρόν, οι αγρότες θα πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις μέσω πιστοποιημένων φορέων, όπως τα προηγούμενα χρόνια, και φυσικά να επιβαρυνθούν οικονομικά γι’ αυτό. Οι αιτήσεις μέσω πιστοποιημένων φορέων να σημειώσουμε πως ξεκινάνε μεθαύριο, 19/1/2015.

Η δημοτική παράταξη “Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου“, δια του επικεφαλή τους Τάσου Χρόνη εκφράζει την αγωνία της για τις εξελίξεις και ζητά να μάθει τι μέλει γενέσθαι σχετικά με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Συγκεκριμένα τονίζονται τα εξής:
Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε στο διαδίκτυο το με ημερομηνία 9-1-2015 δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με το οποίο γινόταν γνωστό ότι στις 16-1-2015 θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης ενιαίας ενίσχυσης για το 2015, για όσους ιδιώτες θέλουν να υποβάλλουν μόνοι τους τη σχετική δήλωση.

Σήμερα λοιπόν 16-1-2015, επικοινωνήσαμε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ως δημοτική παράταξη, και ζητήσαμε να μας αποσαφηνίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η ηλεκτρονική δήλωση, ώστε να ενημερώσουμε τους αγρότες – δημότες μας. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι δεν έχουν ακόμα καμία ειδοποίηση από το Υπουργείο και ίσως γνωρίζουν κάτι την άλλη εβδομάδα.

Το “έργο”, το έχουμε ξαναδεί, το έχουμε καταγγείλει την προηγούμενη χρονιά, μάλιστα, ύστερα από δικό μας αίτημα, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέμα και έχουμε πάρει σχετική απόφαση το 2014, χωρίς ωστόσο η Δημοτική Αρχή να έχει παρακολουθήσει μέχρι σήμερα την πορεία της.

Επειδή θεωρούμε ότι όλα αυτά γίνονται για να αναγκαστούν οι αγρότες να κάνουν τη δήλωσή τους μέσω των πιστοποιημένων φορέων, οι οποίοι τους κρατούν σεβαστό ποσό κάθε έτος, παρακαλούμε όλους τους βουλευτές τους Νομού μας, αλλά και άλλους αρμόδιους φορείς, να αναλάβουν πρωτοβουλία και να ξεδιαλύνουν το καθεστώς κάτω από το οποίο θα γίνουν οι φετινές δηλώσεις, ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Να μην επιβαρυνθούν καθόλου οικονομικά οι αγρότες, ενός κατ’ εξοχήν αγροτικού Νομού, οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά το ΟΣΔΕ, πλουτίζοντας ιδιωτικές εταιρείες και φορείς από το ελάχιστο εισόδημα που τους έχει απομείνει.