ΨυχαγωγίαΑρχείο

Ο Δημήτρης Πάσιος μιλάει για το νέο του single

Ο Δημήτρης Πάσιος, γνωστός στο ευρύτερο κοινό από το μουσικό talent show “X-Factor”, μέλος του συγκροτήματος «Τριημιτόνιο», ακολουθώντας πλέον σόλο καριέρα, κυκλοφορεί το νέο του digital single με τίτλο «Μου ζητάς συγνώμη».

1. Δημήτρη, μίλησέ μας για το νέο σου τραγούδι, τους δημιουργούς και την εταιρία σου.

Το νέο μου τραγούδι έχει τίτλο « Μου ζητάς συγγνώμη » το οποίο είναι σε pop-λαικό ύφος και είναι σε μουσική και στίχους του Γιώργου Κοκοτσάκη(Dj Doc) και Αλέξη Μαντιδάκη και κυκλοφορεί από την Insideout/XRC RECS USA.    

2. Μουσική, υποκριτική, λογιστική. Πως μπερδεύονται όλα αυτά;

Όταν υπάρχει αγάπη και θέληση όλα είναι εφικτά.Η μουσική υπάρχει στη ζωή μου από τότε που ήμουν 5 χρόνων οπότε έχει γίνει τρόπος ζωής.Ακόμα και τώρα που εχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου πάνω στη μουσική ψάχνω διαρκώς καινούρια πράγματα για να εξελιχθώ όσο γίνεται περισσότερο.Κάπως έτσι ήρθε και το θέατρο.Ο πολύ αγαπημένος μου φίλος Άλεξ Παναγή μου έβαλε την ιδέα και πρέπει να πώ ότι το θέατρο είναι ενας απίστευτος και μαγικός κόσμος και βοηθάει πάρα πολύ και στο τραγούδι.Όσο για τη λογιστική ακόμα ευτυχώς δεν την έχω εξασκήσει και μακάρι να μη χρειαστεί.Μέχρι στιγμής δόξα τω θεο υπήρξα πολύ τυχερός και δουλεύω παράλληλα και στο τραγούδι και στο θέατρο.  

3. “X-Factor”: πολύ γνωστό μουσικό talent show. Η εμπειρία σου;

Ήταν η αρχή του ταξιδιού μου.Δεν εχω λόγια για να περιγράψω ακριβώς το πόσο υπέροχη εμπειρία ηταν.Γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους και καλλιτέχνες,ένας από αυτούς μάλιστα είναι ο Σάκης Ρουβάς τον οποίο θαυμαζα από μικρός και είχα και την ευκαιρία μετα το παιχνίδι να δουλέψω και μαζί του ένα ολόκληρο καλοκαίρι.Το άγχος ήταν το κυρίαρχο συναισθημα,το οποίο κάθε Παρασκευή που είχαμε τα live μετατρεπόταν σε επιθυμία να βγούμε πάνω στη σκήνη και να τραγουδήσουμε.

4. «Τριημιτόνιο»: μια συνύπαρξη η οποία αποτελεί παρελθόν. Σίγουρα, όμως, μένουν οι αναμνήσεις, καλές και κακές.

Το Τριημιτόνιο κατ’αρχήν δημιουργήθηκε από τους κριτές του παιχνιδιού.Ειχαμε δηλώσει συμμετοχή ο καθένας ξεχωριστά και είχαμε αρχίκα ο καθένας τα δικά του όνειρα.Αμέσως όμως καταλάβαμε ότι υπήρχε ένα ανεξήγητο δέσιμο και μια πολύ καλή χημεία τα οποία φαινόντουσαν στα live κάθε φορά και περισσότερο,κάτι το οποίο ο κόσμος το εισέπραττε.Ολο αυτό το αποτέλεσμα μας πήγε μέχρι τον τελικό του παιχνιδιού και αργότερα είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος,Πέγκυ Ζήνα,Σάκης Ρουβάς,Σταμάτης Γονίδης,Γιάννης Πάριος και πολλοί άλλοι.Οι αναμνήσεις είναι πολύ καλές άσχετα αν δεν υπάρχει πλέον το γκρουπ.Με τα παιδιά ακόμα και τώρα κάνουμε πολλή παρέα και δίνουμε συμβουλές ο ένας στον άλλον για την προσωπική μας δουλεια.

5. Το τραγούδι με τίτλο «Χαμογέλα» ήταν υποψήφιο για τη Eurovision. Γιατί πιστεύεις ότι «δεν χαμογέλασε» τελικά;

Πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο.Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό,περάσαμε υπέροχα και αυτό φάνηκε και μέσα στο στούντιο την ώρα της παρουσίασης και μετά αφου μάθαμε τα σχόλια της επιτροπής.Σημασία εχει ότι ζήσαμε την εμπειρία της eurovision έστω και σαν υποψήφιοι στον ελληνικό τελικό.

6. Μουσική για ταινίες, τραγούδι σε θεατρικές παραστάσεις και τελικά, σπουδές υποκριτικής. Παρορμήσεις ή, επιθυμία για καλλιτεχνική ολοκλήρωση;

Επιθυμία για καλλιτεχνική εξέλιξη θα το έθετα καλυτέρα διότι η τέχνη είναι ένα ταξίδι χωρίς προορισμό και δεν έχει όρια.Ηδη έχω στο μυαλό μου τουλάχιστον 100 πράγματα που θέλω να κανω στο μέλλον όπως π.χ. το μιουζικαλ,ο χορός,ένα άλλο μουσικό όργανο,η διδασκαλία και αμέτρητα άλλα πραγματα.Δεν μου αρέσει να αφήνω το χρόνο να περνάει ετσι απλά.

7. Θυμήσου μαζί μας κάποιες καλλιτεχνικές συνεργασίες σου οι οποίες νιώθεις ότι σε στιγμάτισαν με την καλή έννοια.

Όπως ανέφερα και πριν οι συνεργασίες τις οποίες θα θυμάμαι για μια ζωή είναι με τον Δημήτρη Μητροπάνο,Πέγκυ Ζήνα,Σάκη Ρουβά,Σταμάτη Γονίδη  και τον Γιάννη Πάριο.Συγκερκριμμένα η Π.Ζηνα είναι η πρώτη που μας πήρε κοντά της και μας βοηθήσε  γενικότερα στη δουλειά πέρα από τον τομέα των εμφανίσεων.Η συνεργασία μας με τον Δ.Μητροπάνο ήταν ένα πανεπιστήμιο και δεν έχω λόγια για να περιγράψω πόσο σπουδαίος ηταν.

8. Νέα χρονιά – νέα σχέδια;

Αυτό που θέλω φέτος εκτός από το να πάει το κομμάτι μου όσο καλύτερα γινεται είναι να μπώ φαντάρος και να φύγει και αυτή η υποχρέωση από πάνω μου.Στις 27 του γενάρη,πρώτα ο Θεός,θα φορέσω τα χακί.

Ακούστε το single: