ΠολιτικήΑρχείο

Ενθουσίασε ο Μανιάτης με το έργο πνοής που παρουσίασε (Βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία, χθες ο Γιάννης Μανιάτης πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο «Pantazis Royal» στη Δαλαμανάρα. Ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του ως Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στο πως αυτά μεταφράστηκαν σε έργο τόσο για την Αργολίδα όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

Αναλυτικότερα, ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε για:

1. Για την ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ολοκληρώνουμε ένα έργο πνοής για την Αργολίδα

· Μετά από 40 χρόνια υποσχέσεων, ΕΜΕΙΣ υλοποιούμε -από το 2010 έως σήμερα- το όνειρο του Αναβάλου, για το οποίο από το 2004 έως το 2009 δεν είχε επενδυθεί ούτε 1 €(!). Επενδύουμε συνολικά 120.000.000 € για την επέκταση του έργου σε Κουτσοπόδι, Ελληνικό, Αεροδρόμιο, Μηδέα, Φίχτια, Μοναστηράκι, Επίδαυρο και Ερμιονίδα.

Βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας

· Προωθήσαμε την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας Πόσιμου Νερού από τον Ανάβαλο για όλη την Αργολίδα, με 10.400.000 εκατ. € από το ΕΣΠΑ του ΥΠΕΚΑ, εξοικονομώντας περισσότερα από 600 € το χρόνο για κάθε σπίτι.

· Χρηματοδοτούμε την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου, με 2.900.000 € από το ΕΣΠΑ του ΥΠΕΚΑ.

· Ολοκληρώνουμε την κατασκευή των Αποχετευτικών Δικτύων του Κρανιδίου, Πορτοχελίου και Κοιλάδας, με 15.600.000 εκατ. € από το ΕΣΠΑ του ΥΠΕΚΑ, ενώ εγκρίναμε 10.000.000 € από το ΕΣΠΑ του ΥΠΕΚΑ για το έργο Αποχέτευσης της Λέρνας.

· Εντάξαμε περισσότερα από 3.000 νοικοκυριά στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.), με έκπτωση έως και 45% στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ παρέχουμε έκπτωση 70% σε όλα τα Κοινωνικά και Εκκλησιαστικά συσσίτια, Μονάδες Φιλοξενίας Πασχόντων, κ.ά..

· Ολοκληρώσαμε τον αγωγό φυσικού αερίου προς Μεγαλόπολη. Δυνατότητα τροφοδοσίας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών σε Άργος και Ναύπλιο. Μείωση έως 30% του ενεργειακού κόστους.

· Χρηματοδοτήσαμε, με έως 15.000 € το καθένα, περισσότερα από 470 νοικοκυριά για ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών με το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

· Αναβαθμίζεται ο οδικός άξονας Λευκάκια – Δρέπανο με 4.260.000 €, ενώ με  4.600.000 € ολοκληρώθηκε η κατασκευή του οδικού άξονα Αρκαδικό – Χάνι.

Αξιοποιούμε τις επενδύσεις στην Ενέργεια

· Για πρώτη φορά, πιστώνουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με 100-900 € για κάθε σπίτι στα χωριά με αιολικά πάρκα (Αχλαδόκαμπος, Δίδυμα, Αραχναίο, Θερμήσι, Ηλιόκαστρο, Αγ. Νικόλαος). 

· Προωθούμε την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων Άργους, Ναυπλίου και ΚΕΦΙΑΠ, με 5.700.000 € από το ΥΠΕΚΑ, εξοικονομώντας 500.000 € το χρόνο (χρήματα τα οποία θα διατίθενται κάθε χρόνο για την καλύτερη περίθαλψη των ασθενών) και με 1.500.000 € των σχολείων και των δημοτικών κτιρίων στο Ναύπλιο και το Άργος. 

· Στηρίζουμε τους Τ.Ο.Ε.Β. και τους αγρότες της Αργολίδας, μέσω του ενεργειακού συμψηφισμού, εξασφαλίζοντας εκπτώσεις έως και 40% στο ενεργειακό κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Δίνουμε συγκριτικό πλεονέκτημα για το πορτοκάλι της Αργολίδας στις αγορές της Αθήνας και του εξωτερικού. Ανάλογες μειώσεις ύψους 50% προβλέπονται για ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις του νομού. Κάνουμε ελκυστικότερο τον τουρισμό της Αργολίδας.

2. Για την ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΥΡΙΟ

Ενισχύουμε την Τουριστική και Οικονομική Ανάπτυξη του τόπου μας

· Αναδεικνύουμε την Επίδαυρο σε Παγκόσμιο Καινοτόμο Κέντρο ενός νέου υψηλού επιπέδου θεματικού τουρισμού, χρηματοδοτώντας -με 5.600.000 € από το ΕΣΠΑ του ΥΠΕΚΑ- παρεμβάσεις ανάπλασης και δράσεις στους τομείς του Πολιτισμού και της Αρχαιολογίας, της Ιατρικής Επιστήμης, της Βιοποικιλότητας και του Περιβάλλοντος.

· Κατοχυρώσαμε την προοπτική δημιουργίας Υδατοδρομίων σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Πορτοχέλι και λειτουργίας Καταδυτικών Πάρκων σε Τολό και Ερμιόνη.

· Στηρίξαμε την κατασκευή του λιμανιού, της μαρίνας Ναυπλίου και τη μετατροπή του Στρατιωτικού Αεροδρομίου της Τρίπολης σε Πολιτικό για πτήσεις charter. 

· Προωθούμε την επαναλειτουργία -μετά τη διακοπή του 2010-  του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Κόρινθος-Αργος/Ναύπλιο, με την ένταξή του στις επιδοτούμενες γραμμές του ΟΣΕ.

Προχωράμε τη Μεταρρύθμιση του Χώρου

· Εγκρίναμε το Σχέδιο Πόλης Άργους (Γ.Π.Σ.) τον Ιούνιο 2010. Λύνουμε επιτέλους μετά από 20 χρόνια, το τεράστιο πρόβλημα των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) Άργους για περισσότερες από 100 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χρηματοδοτώντας τη μελέτη από το Πράσινο Ταμείο.

· Εγκρίναμε το Π.Δ. για την Πράξη Εφαρμογής του Νοτίου Τμήματος Άργους.

· Απελευθερώνουμε τους ιδιοκτήτες στον Προφήτη Ηλία, τη Γλυκειά Ναυπλίου και άλλες περιοχές, με τις μειώσεις εισφοράς σε γη και χρήμα για ένταξη στο Σχέδιο Πόλης

· Στηρίζουμε το Δήμο Ναυπλίου με την παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ περισσότερων από 10 στρεμ. στον Άγιο Αναστάσιο, ενώ η συνεργασία συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα ακίνητα του Δήμου.

Αναζωογονούμε τα ορεινά χωριά μας

· Προωθούμε την εκτέλεση έργων ύψους 19.500.000 € σε 11 ορεινά χωριά της Αργολίδας: Αχλαδόκαμπος, Καρυά, Σκοτεινή, Λίμνες, Προσύμνη, Αραχναίο, Αγ. Δημήτριος, Δίδυμα, Ηλιόκαστρο, Λυρκεία και Γυμνό, σύμφωνα με την πιλοτική μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που χρηματοδοτήσαμε από το ΥΠΕΚΑ.

Αναδεικνύουμε τον Πολιτισμό μας

· Στηρίζουμε την ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων του Άργους, από το Αρχαίο Θέατρο μέχρι τη Λαϊκή Αγορά, με ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ. 

3. Για την ΠΑΤΡΙΔΑ και το ΕΘΝΟΣ

Ανοίξαμε το φάκελο «Ελληνικά Πετρέλαια – Υδρογονάνθρακες»

· Για πρώτη φορά, ο ορυκτός μας πλούτος αποτελεί βασικό πυλώνα του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Αναμένονται περισσότερα από 150 δις € δημόσια έσοδα. Όλα τα έσοδα εντάσσονται στο «Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών» και δεσμεύονται για τη διασφάλιση των συντάξεων των Ελλήνων πολιτών.

· Υπογράψαμε και κυρώσαμε στη Βουλή τις πρώτες 3 συμβάσεις για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, στον Πατραϊκό κόλπο, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα.

Κατοχυρώσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα –A.O.Z. με Ρηματική Διακοίνωση στον Ο.Η.Ε. 

· Ψηφίσαμε νόμο με τον οποίο η Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.) ορίζεται με βάση τη μέση γραμμή ίσων αποστάσεων, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η Ελλάδα αναδεικνύεται ως η σταθερότερη νέα πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης

· Για πρώτη φορά, 3 πανευρωπαϊκοί αγωγοί Φυσικού Αερίου από Κασπία, Ανατολική Μεσόγειο, Βόρειο Αιγαίο, περνούν από τη χώρα μας (TAP, EastMed, IGB).

4. Για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, τη ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ, την ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εξασφαλίζουμε την προστασία και τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας

· Θεσμοθετήσαμε για πρώτη φορά την Εθνική Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα.

Κάνουμε πράξη την Περιβαλλοντική Διαύγεια

· Υλοποιήσαμε μια μεγάλη διοικητική Μεταρρύθμιση, δημιουργώντας το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο, ώστε κάθε πολίτης και κάθε επενδυτής να γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο πού ακριβώς βρίσκεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση. 

Δημιουργήσαμε το πλέον ισχυρό περιβαλλοντικό αδειοδοτικό καθεστώς στην Ε.Ε.

· Μειώσαμε κατά 90% τις μελέτες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, εξοικονομώντας 85.000.000 € από τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Εφαρμόζουμε το Νέο Χωροταξικό Σχεδιασμό

· Ολοκληρώνουμε και γα τις 13 Περιφέρειες της χώρας, τα Χωροταξικά Πλαίσια με τις κατευθύνσεις ανάπλασης και οργάνωσης του χώρου.

· Μειώσαμε από 20 σε μόλις 2 χρόνια το χρόνο έγκρισης των Σχεδίων Πόλης.

· Διευθετήσαμε το θέμα των αυθαιρέτων και επιλύσαμε για 600 χιλιάδες συμπολίτες μας τα προβλήματα των 550 οικοδομικών συνεταιρισμών.

Δίνουμε νέα προοπτική στον Τουρισμό μας

· Ανοίγουμε νέους δρόμους στον ελληνικό τουρισμό, με τη δημιουργία του ολοκληρωμένου μοντέλου σύνδεσης της Βιοποικιλότητας, του Πολιτισμού και της Υγείας. Απευθυνόμαστε  στα 15.000.000 γιατρών όλου του κόσμου. Ξεκινήσαμε ήδη από τα Ασκληπιεία του τρίγωνου Επίδαυρος – Κως – Τρίκαλα.

· Θεσμοθετήσαμε και απελευθερώσαμε τον Καταδυτικό Τουρισμό. Απευθυνόμενοι στα 8.000.000 υψηλού εισοδήματος καταδυτών τουριστών της Μεσογείου, δημιουργούμε Καταδυτικά Πάρκα σε Σκιάθο, Χανιά, Πύλο, Πορτοχέλι, κα.

· Αδειοδοτήσαμε τα πρώτα Υδατοδρόμια της χώρας.

· Με την εφαρμογή του Ενεργειακού Συμψηφισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όλες οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της χώρας και ιδιαίτερα οι ξενοδοχειακές μονάδες, μπορούν να μειώσουν έως 50% το ενεργειακό τους κόστος.

Διαμορφώνουμε το νέο μοντέλο της έξυπνης, δίκαιης, κυκλικής και αειφόρου Ανάπτυξης

· Δεσμεύουμε 2,5 δις € του νέου ΕΣΠΑ, προστατεύουμε το Περιβάλλον και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας.

5. Για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Υλοποιούμε το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα φθηνού ρεύματος

· Εντάξαμε 600.000 οικογένειες 2.000.000 πολίτες– στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.), με εκπτώσεις στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έως και 45%, ενώ περισσότερες από 3.500 δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης λαμβάνουν ήδη έκπτωση 70%.

· Εξασφαλίσαμε ότι δεν κόβεται το ρεύμα τόσο στις κοινωνικά αδύναμες και οικονομικά ασθενέστερες ομάδες (Κ.Ο.Τ.), όσο και στις 8.000 οικογένειες που ανήκουν σε εξαιρετικά ευπαθείς ομάδες.

Εξασφαλίζουμε φθηνότερη Ενέργεια για όλους

· Επιδοτούμε με 60% την εγκατάσταση και χρήση φυσικού αερίου σε 50.000 οικογένειες.

· Προωθούμε τη χρήση φυσικού αερίου στα ΙΧ και τα φορτηγά της χώρας, μειώνοντας το κόστος μεταφορών έως 50%. Τα πρώτα πρατήρια της ΔΕ-ΠΑ είναι ήδη πραγματικότητα.

Δημιουργούμε νέες Θέσεις Εργασίας

· Επενδύοντας 500.000.000 € στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», εξασφαλίστηκαν 12.000 θέσεις εργασίας στον οικοδομικό τομέα και συνεχίζουμε με 35.000 επιπλέον θέσεις εργασίας διαθέτοντας 1,50 δις € από το νέο ΕΣΠΑ για εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια.

· Οργανώνουμε τους Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών, δημιουργώντας 7.000 νέες θέσεις εργασίας.

· Ολοκληρώσαμε το σχεδιασμό για την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση και ανοίξαμε άλλες 5.000 θέσεις εργασίας

 

– Δείτε παρακάτω σε βίντεο την ομιλία του Γιάννη Μανιάτη (DRTV):

 

Δείτε την σχετική παρουσίαση που συνόδευσε την ομιλία