ΡεπορτάζΑρχείο

Φωταγωγήθηκε ο Σταθμός του Ναυπλίου

Σε μια μέρα όπου κυριαρχεί ο προεκλογικός πυρετός, μία όμορφη εικόνα στο λιμάνι του Ναυπλίου, πέρασε λογικά σε δεύτερη μοίρα.
 

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Ναυπλίου, αφού πρώτα αποκαταστάθηκε, τώρα θωρακίζεται από τις “απειλές”. Πρώτο βήμα η φωταγώγησή του, ενώ ήδη άρχισε και η 24ωρη φύλαξή του.
 


Την πλήρη απαξίωση ακολούθησε η αναβάθμιση. Το συνεργείο που ήρθε από τον Βόλο έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων που πραγματοποιήσε εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, οι οποίες και συνεχίζονται.
 


 
Να σημειώσουμε πως τα ξύλινα βαγόνια προέρχονται από τους Θεσσαλικούς Σιδηροδρόμους (1884-1888) και η ατμάμαξα από τους Σιδηρόδρομους Αττικής (1920), που έπειτα (1938) περιήλθε στους ΣΠΑΠ. Αντίστοιχα η φορτάμαξα ειναι των ΣΠΑΠ. Πρόκειται για μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς τα οποία χρήζουν προστασίας.
 


 
Το πρώτο βήμα έγινε. Το κλιμάκιο του ΟΣΕ αναχώρησε πλέον από την πόλη του Ναυπλίου για να επιστρέψει στη βάση του, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται στον περιβάλλοντα χώρο από συνεργεία του Δήμου Ναυπλιέων. Ο Δημήτρης Κωστούρος, απ’ ότι φαίνεται, το ‘χει πάρει προσωπικά να αλλάξει την εικόνα του σταθμού.
 

Τώρα πλέον επαφίεται στους Ναυπλιώτες αν θα καταφέρουν να διατηρήσουν αυτό το κόσμημα στην κατάσταση στην οποία το παρέλαβαν. 

Σχετικά θέματα:
Αλλάζει όψη ο Σταθμός του Ναυπλίου

– Επιτέλους πολιτισμός και καθαριότητα στον Σταθμό του Ναυπλίου!

– Κάνουνε καινούριο τον σταθμό του Ναυπλίου!