ΑθλητισμόςΑρχείο

Ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου γίνεται «Παγκόσμιος»

Στο διεθνές καλεντάρι συμπεριέλαβε η Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS) τον Μαραθώνιο Ναυπλίου, μία ακόμα απόδειξη για την ολοένα και αυξανόμενη φήμη που αποκτά η διοργάνωση μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Στα πλαίσια της προβολής του αγώνα ο ΕΟΤ τον ενέταξε επίσης στην διαφημιστική του καμπάνια για την Ελλάδα.

Και φέτος θα διεξαχθούν οι αγώνες του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Δρόμου καθώς και οι αγώνες των 5χλμ και 2,5χλμ. Για 1η φορά θα διεξαχθεί και Ημιμαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία. Πέρα από τα αγωνίσματα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παράλληλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Παλαμήδι, ένα από τα σημαντικότερα φρούρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, το επιθαλάσσιο φρούριο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Nαυπλίου.

Οι εγγραφές ήδη πραγματοποιούνται και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας nafpliomarathon.gr μέχρι τις 7 Μαρτίου αλλά και στο Κέντρο Εγγραφών (Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ναυπλίου) την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαρτίου. 

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Υπουργείου Αθλητισμού. Η διαδρομή των αγώνων είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS).