ΟικονομίαΑρχείο

Τι προέκυψε από την σύσκεψη Σγουρίδη με φορείς για την χυμοποίηση

Άμεσα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση που θα καθορίζει τους όρους επιλεξιμότητας, τους φορείς μέσω των οποίων θα πραγματοποιούνται οι παραδόσεις στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκομένων, καθώς και τη διενέργεια των ελέγχων οι οποίοι αφορούν την χυμοποίηση πορτοκαλιών.

Αυτό προέκυψε έπειτα από σύσκεψη του Υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, βουλευτών από τους νομούς Αργολίδας, Λακωνίας και Άρτας, και εκπροσώπων Ομάδων Παραγωγών και Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Εκτός από την χορήγηση της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης, από την 1η Ιανουαρίου 2015, στον τομέα των πορτοκαλιών που οδηγούνται προς χυμοποίηση, σε ότι αφορά τις υφιστάμενες Ομάδες Παραγωγών, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα ενδυναμωθεί ο ρόλος τους και θα βελτιωθεί η λειτουργία τους. Τόνισε δε, ότι θα προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις, για την ομαλή εφαρμογή του καθεστώτος, κατά το πρώτο έτος υλοποίησης.

Όπως επεσήμανε ο Π. Σγουρίδης, «στόχος μας είναι η στήριξη της παραγωγής, η αύξηση των εξαγωγών, τόσο του χυμού, όσο και του νωπού προϊόντος και η σταθεροποίηση της αγοράς.»