ΠολιτισμόςΑρχείο

Μεταμορφώστε παλιά αντικείμενα σε σύγχρονα αντικείμενα τέχνης

Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΝΠΙΔ ήδη εδώ και πέντε χρόνια λειτουργεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) εργαστήρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Ένα από αυτά με τίτλο “Πειραματίζομαι με την τέχνη” δίνει τη δυνατότητα σε ωφελούμενους/ες μας να εκπαιδευτούν στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων και άλλων χειροτεχνιών κυρίως από ανακυκλώσιμα υλικά (παλαιά αντικείμενα τα οποία δεν χρησιμοποιούμε). Τα έργα που παράγονται στο εργαστήριό της Επανόδου διατίθενται προς πώληση σε εκδηλώσεις ή bazaar και τα έσοδα πηγαίνουν απευθείας κυρίως στους δημιουργούς των αντικειμένων ή σε άλλους επωφελούμενους/ες του φορέα.

Για την καλύτερη λειτουργία του εργαστηρίου και τη δυνατότητα κατασκευής ακόμη ωραιότερων και καλύτερων χειροτεχνιών, χρειάζεται να συγκεντρωθούν για τους δημιουργούς υλικά μοδιστρικής και άλλα παλαιά μικροαντικέιμενα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν κουμπιά, τρέσες, φερμουάρ, υφάσματα, κορδέλες, δαντέλες και άλλα είδη μοδιστρικής. Επίσης μας είναι ΠΟΛΥΤΙΜΑ μολύβια, καπάκια από μπουκάλια και κουτάκια αναψυκτικών, cd κλπ. Όποιος από εσάς έχει τέτοιου είδους παλαιά αντικείμενα που δεν χρησιμοποιεί τα οποία, όμως, επιθυμεί να δωρίσει είναι ευπρόσδεκτος να το κάνει είτε φέρνοντάς τα στα γραφεία της Επανόδου (Δεριγνύ 28-30, πλ. Βικτωρίας, τηλ. 2108815904, 2108815032, e-mail: [email protected]) είτε δίνοντάς τα σε κάποιον από τους συνεργάτες της Επανόδου.

Όπως αναφέρει ο φορέας που οργανώνει την δράση: “Η βοήθειά σας θα μας είναι πολύτιμη και η συνεισφορά σας θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου, βάζοντας μαζί με τα υλικά σας τη φαντασία τους, να συνεχίσουν να δημιουργούν.” 

Και συνεχίζει: “Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας υποσχόμαστε ότι θα μεταμορφώσουμε τα «παλαιά» σας αντικείμενα σε σύγχρονα αντικείμενα τέχνης.