ΠολιτισμόςΑρχείο

Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε Κόρινθο και Τρίπολη

Τον Νοέμβριο του 2013, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την έναρξη ενός πολιτιστικού και εκπαιδευτικού προγράμματος, με την ονομασία «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», έχοντας ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του. Το ΚΠΙΣΝ, που κατασκευάζεται στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου στην Αθήνα και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του 2016, αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 170.000 τμ., προάγοντας με ολοκληρωμένο τρόπο την Τέχνη, την Παιδεία και την Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Έχοντας ήδη ολοκληρώσει μια διαδρομή ενός έτους εντός Αττικής, το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται και μεταφέρει το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε επιπλέον 23 πόλεις ανά την Ελλάδα.

Επόμενοι σταθμοί του προγράμματος είναι η Κόρινθος και η Τρίπολη, όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε τρεις βασικές εκδηλώσεις. Ειδικότερα, οι κάτοικοι των παραπάνω πόλεων θα παρακολουθήσουν την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), με την «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, ενώ παράλληλα, και στις δύο πόλεις, θα πραγματοποιηθεί από την ΕΛΣ διήμερο σεμινάριο λυρικής τέχνης και οντισιόν για νέους και νέες από 16 έως 32 χρόνων, με σκοπό την ανάδειξη νέων λυρικών ταλέντων. Τέλος, το ίδιο διάστημα, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες», όπου διοργανώνεται στις τοπικές  δημόσιες/δημοτικές βιβλιοθήκες. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πως η κατανόηση ενός πολιτιστικού γεγονότος εξαρτάται από τον πλούτο των εμπειριών μέσα από τις οποίες θα το προσεγγίσεις.
 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ανά πόλη έχει ως εξής:

ΚΟΡΙΝΘΟΣ
–  Όπερα της Βαλίτσας- «Κάρμεν»: 27 Φεβρουαρίου, 20:00 – Δημοτικό Θέατρο  (οδός Δαμασκηνού, Κόρινθος)
–  Σεμινάριο Λυρικής Τέχνης: 26 & 27 Φεβρουαρίου 10:00 – 14:00 – ΚΕ.Π.Α.Π. (Πυλαρινού 84, Κόρινθος)
– Την ίδια περίοδο πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων (Πυλαρινού 84, Κόρινθος | τηλ. 2741021236, 2741028048)

ΤΡΙΠΟΛΗ
–  Όπερα της Βαλίτσας – «Κάρμεν»: 1 Μαρτίου, 20:00  – Μαλλιαροπούλειο Θέατρο  (Πλατεία Πέτρινου, Τρίπολη)
–  Σεμινάριο Λυρικής Τέχνης: 1 & 2 Μαρτίου 10:00 – 14:00 – Μουσικό Σχολείο Τρίπολης (οδός Νίκου Γκάτσου, Τρίπολη)
–  Την ίδια περίοδο πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης (Δολιανών 1, Τρίπολη | τηλ. 2710224238).
 

Η ώρα έναρξης των παραστάσεων της ΕΛΣ είναι 20:00, ενώ προς διευκόλυνση του κοινού, μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης θα δοθούν δελτία προτεραιότητας.

Σημειώνεται πως η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Προγράμματος είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να «κατεβάσετε» το αναλυτικό έντυπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων από την ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.snfcc.org/community/journey-to-the-snfcc/?lang=el .

Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).