ΚοινωνίαΑρχείο

Η Τυφλή και σκελετωμένη σκυλίτσα της Καρυάς

Την σκελετωμένη και τυφλή σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες, να ζει σε άθλια κατάσταση στην Καρυά Αργολίδας (στο χωριό μετονομάστηκε σε Κολοκοτρωνίτσι για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς «Το Καφέ της Χαράς») εντόπισε η Χριστίνα Βλαχοπούλου, η οποία βρέθηκε στην περιοχή για μια ώρα πριν από μερικές ημέρες.

Τυφλό και σκελετωμένο.

Το ζώο, όπως εξηγεί η κα Βλαχοπούλου, που απευθύνει έκκληση για τη σωτηρία του, είναι τυφλό, αποστεωμένο και φοβικό. Ενδεικτικό πως έχει την ουρά του κάτω από τα σκέλια του. Για να φάει μια μπουκιά φαγητού, που της έδωσαν, χρειάστηκε να την κρατήσουν μακριά από την υπόλοιπη αγέλη.

Οι κάτοικοι της περιοχής προφανώς και αδιαφορούν για τα σκυλιά, που υποφέρουν από την πείνα. Αλλά ούτε και ο δήμος στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν τα αδέσποτα εκεί κάνει ουσιαστικό.

Στην πλατεία του χωριού.

Τα σκυλιά ως συνήθως είτε εγκαταλείπονται και εκεί από τους κυνηγούς, όταν πάψουν λειτουργούν ως εργαλεία για το «χόμπι» τους, είτε – αφού κανείς δεν στειρώνει ούτε τα οικόσιτα ούτε τα’ αδέσποτα – πολλαπλασιάζονται καθώς όσα ζουν εκεί ζευγαρώνουν.

Δεν υπάρχει κάποιος που να μπορέσει να σώσει τουλάχιστον την τυφλή σκυλίτσα; Οι κάτοικοι του χωριού δεν ντρέπονται που δίπλα τους ζουν πλάσματα που υποφέρουν εξαιτίας των ανθρώπων;

 
ΠΗΓΗ