ΚοινωνίαΑρχείο

Τι απαντά ο Καμπόσος για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Με αφορμή την καταγγελία του «Άλλου Δρόμου» για μη νόμιμη λειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Άργους – Μυκηνών, η απάντηση της Δημοτικής Αρχής είναι αποστομοτική:

“Θα περιμέναμε για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα ο κ. Νικητόπουλος να μην χρησιμοποιεί χονδροειδή ψέματα. Λυπούμαστε ειλικρινά για το γεγονός ότι ένα θέμα που αγγίζει την κοινωνική πολιτική του δήμου και την κοινωνική ευαισθησία των πολιτών, να χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση για μικροπολιτικούς και αντιπολιτευτικούς ωφελιμιστικούς σκοπούς. Πολύ κρίμα για την κοινωνία μας που ένα θέμα που η δημοτική αρχή δεν αναφέρεται συχνά, μη θέλοντας να αξιοποιήσει την ανέχεια συμπολιτών μας, η αντιπολίτευση να το κάνει σημαία στις ανακοινώσεις της.

Εν τάχει λοιπόν να πούμε ότι η αντιπολίτευση ψεύδεται. Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο ξεκίνησε το 2011 και ήταν από τις πρώτες ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής προκειμένου να αντιμετωπίσει την επισιτιστική κρίση της κοινωνίας μας και την μεγάλη απουσία του κράτους. Ξεκίνησε δε βασιζόμενη στον εθελοντισμό και την προσφορά των συμπολιτών μας στα σούπερ μάρκετ αλλά και σε δωρεές.

Το 2012 το κράτος ήρθε δεύτερο και προσπάθησε με τη ψήφιση του άρθρου 2 του Νόμου 4071/2012 να καλύψει τη δική του ανεπάρκεια και να δώσει την δυνατότητα στους δήμους να ιδρύσουν Κοινωνικά Παντοπωλεία επίσημα. Πράγματι ο δήμος Άργους Μυκηνών με την 453/2013 απόφασή του αποφάσισε Ομόφωνα την «Ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Άργους Μυκηνών». Περιεχόμενό της η απόφαση για ίδρυση, η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, και ο Κανονισμός Λειτουργίας ο οποίος εμπεριέχει στα άρθρα του την περιγραφή για το τι είναι Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο άρθρο 2 τους Σκοπούς, στο άρθρο 3 την Οργάνωση και Λειτουργία, στο άρθρο 4 τους Δικαιούχους, στο άρθρο 5 τις Παροχές, στο άρθρο 6 τα Κοινωνικά Κριτήρια επιλογής των δικαιούχων, στο άρθρο 7 τα Δικαιολογητικά των Δικαιούχων, στο άρθρο 8 του Πόρους, στο άρθρο 9 την Επιτροπή Διαχείρισης.

Ο κ. Νικητόπουλος λοιπόν ψεύδεται για το τυπικό σκέλος λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και δεν φτάνει μόνο αυτό, χωρίς στοιχεία και ντροπή κατηγορεί για «δραστηριότητα παραγωγής, ρύθμισης και διανομής προνομίων, αποκλειστικά της παράταξης του Δημάρχου.» Αιδώς κ. Νικητόπουλε.

Διακόσιες οικογένειες τρέφονται με τη λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟΣ για τη λειτουργία του ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει από την αντιπολίτευση. Όμως λίγη αξιοπρέπεια δε βλάπτει.”