ΠολιτισμόςΑρχείο

Ενθουσιάζει το Βενετσιάνικο Καρναβάλι στο Ναύπλιο

Κάτι το διαφορετικό προσφέρει το Ναύπλιο φέτος από πλευράς καρναβαλιού. Με βενετσιάνικο χρώμα και πολύ κέφι η χθεσινή καρναβαλική πορεία ξεκίνησε από το δημαρχείο με προορισμό την Πλατεία Συντάγματος. Ένας συνδυασμός μουσικοχορευτικού ρυθμού και θεατρικών δρώμενων, καλά μελετημένων από τις καλλιτεχνικές ομάδες που εδώ και εβδομάδες δουλεύουν πάνω σε αυτό, παρέσυρε μικρούς και μεγάλους, και προετοίμασε με τον καλύτερο τρόπο την σημερινή κορύφωση του αναπλιώτικου καρναβαλιού

Μια μεγάλη παρέα από αρλεκίνους, ντόμινο, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και µαριονέτες με τους ήχους της Ταραντέλας και της σαξοφωνίστριας Διονυσίας Γεωργιάδου, ανέβασαν το κέφι των αμέτρητων επισκεπτών της πόλης του Ναυπλίου που από χθες είναι πατείς με πατώς!

Το μεσημέρι είχε προηγηθεί το κηνύγι του κρυμμένου θυσαυρού, με γιαούρτωμα, αφού ένα μέρος του παιχνιδιού θέλει τα παιδιά να βουτάνε μέσα σε γιαούρτι για να βρουν ένα γρίφο του κρυμμένου θησαυρού.

Για σήμερα Κυριακή, το καρναβαλικό μενού είναι ακόμα πιο πλούσιο, και ούτε ο πιθανολογούμενος βροχερός καιρός, πρόκειται να κάμψει το κέφι των καρναβαλιστών και επισκεπτών της πόλης. 

ώρα 12.00 | Φουγάρο

Παιδικό Αποκριάτικο Μασκέ Πάρτι για µικρούς και µεγάλους στη Γκαλερί του Φουγάρου µε ελεύθερη είσοδο.

ώρα 12.00 – 13.30 | Με ένα καλειδοσκόπιο

Κατασκευή µάσκας και χαρταετού στην πλατεία Συντάγµατος µπροστά από το Τριανόν.

ώρα 12.30 | Ναύπλιο

Η Φιλαρµονική του ∆.Ο.Π.Π.Α.Τ παρουσιάζει ρυθµούς και µελωδίες από την Ελλάδα και τον κόσµο. Swing, tango, vals, rumba, παραδοσιακά ελληνικά χορευτικά αλλά και επτανησιακές καντάδες, σε µια συναυλία – θεσµό στην πλατεία Συντάγµατος.

ώρα 16.00 | Ναύπλιο

“ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ ΟΥΝΑ ΜΑΣΚΑ” | Καρναβαλική παρέλαση στο Ναύπλιο

Οι Βatuca µε τα κρουστά τους και το Θέατρο Εµπειρίας καλωσορίζουν τους καρναβαλιστές και τις µαριονέτες- κατασκευές στη γωνία Συγγρού και Αµαλίας. Καρναβαλιστές, µαριονέτες και πρώτος και καλύτερος ο ΑΡΛΕΚΙΤΣΟΣ συγκεντρώνονται στις πλατείες, Καποδίστρια, ∆ικαστικού Μεγάρου και Τριών Ναυάρχων.

ώρα 17.00

Η καρναβαλική πομπή διασχίζοντας τις οδούς Συγγρού και Μπουµπουλίνας, θα φτάσει χορεύοντας και ξεφαντώνοντας στην πλατεία Φιλελλήνων.

ώρα 18.30 | στη θέση “Π” στο λιµάνι

Ο ΑΡΛΕΚΙΤΣΟΣ καιόµενος εν µέσω Βεγγαλικών κι εµείς  θα αποχαιρετήσουμε τον Κύκλο των Απόκρεω.

Θα ακολουθήσει συναυλία µε τους: Boys + Noise και την Ήβη Αδάµου, και γλέντι µέχρι το πρωί.