ΡεπορτάζΑρχείο

Η βροχή δεν πτόησε τους καρναβαλιστές στο Ναύπλιο

Η κακοκαιρία μπορεί να λιγόστεψε τους καρναβαλιστές αφού αρκετοί από αυτούς δεν το τόλμησαν, αλλά όσοι από αυτούς συμμετείχαν κράτησαν αμείωτο το κέφι και την διάθεση στο Αναπλιώτικο Καρναβάλι.

Με μεταμφιέσεις που παρέπεμπαν στην ενετική ιστορία και παράδοση της πόλης, και υπό την συνοδεία των Βatuca µε τα κρουστά τους, οι καρναβαλιστές ξεκίνησαν από την Συγγρού για να κατευθυνθούν στην Πλατεία Φιλελλήνων, με αρκετό κόσμο να τους ακολουθεί με ομπρέλες, απτόητος από την δυνατή βροχή και τον αέρα, που όσο πήγαιναν και δυνάμωναν.

Η Καρναβαλική παρέλαση στο Ναύπλιο με την ονομασία “ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ ΟΥΝΑ ΜΑΣΚΑ”, δεν ολοκληρώθηκε με την καύση του Αρλεκίτσου στην θέση “Π” του λιμανιού, όπως ήταν προγραμματισμένο, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεπαν. Ωστόσο η πλειοψηφία που κόσμου που επισκέφτηκε την πόλη φάνηκε να μένει ευχαριστημένη και να μην πτοείται από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν πανελλαδικά.
 

Πολύς κόσμος στις καφετέριες αλλά και στα σοκάκια της παλιάς πόλης, που δείχνει ότι παρά τις αντιξοότητες τελικά αγκάλιασε το Ναύπλιο και το κράτησε ψηλά στις αποκριάτικες προτιμήσεις του.
 


 
Μία ευκαιρία που δεν πρέπει οι διοργανωτές να την αφήσουν να πάει χαμένη, και να προσπαθήσουν χρόνο με το χρόνο να κάνουν βήματα μπροστά ώστε να καταφέρουν να προσδώσουν στο Αναπλιώτικο καρναβάλι την δική του προσωπικότητα και να το καταστήσουν σε θεσμό.