ΚοινωνίαΑρχείο

Νεαροί τσιγγάνοι κατέκλεβαν αυτοκίνητα στην περιοχή του Ναυπλίου

Εξιχνιάστηκαν δεκαοκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οχήματα στην Αργολίδα Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο ΡΟΜΑ, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών. Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και προσωπικά αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 3.500 ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 18χρονο και έναν ανήλικο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών τους. 

Ειδικότερα, μετά από συστηματική και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 18.11.2014 έως και την 6.2.2015, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, διέπραξαν δεκαπέντε κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών σε οχήματα.