ΚοινωνίαΑρχείο

Φουντώνει η αντιπαράθεση με την Ευαγγελίστρια

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι καταγγέλοντες την Ευαγγελίστρια για παρανομίες σε ότι αφορά το κομμάτι της δόμησης, με αφορμή και τα τελευταία δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται, διαστρεβλώνουν την αλήθεια και παραπληροφορούν την τοπική κοινωνία.

Απ’ ότι φαίνεται τα δύο θέματα που προέκυψαν με τα λυόμενα (τα οποία πρόσφατα απομακρύνθηκαν), και με την άδεια δόμησης σε ξένο οικόπεδο, συνδέονται μεταξύ τους, αλλά δεν συνδέονται με αίτημα διακοπής του συσσιτίου, τουλάχιστον με βάση τα όσα προκύπτουν από την σχετική καταγγελία.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η καταγγέλουσα κάτοικος της περιοχής δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της:

Τις τελευταίες ημέρες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο υπάρχει καταιγισμός δηλώσεων του Εφημέριου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και εθελοντών του «συσσιτίου της αγάπης», σύμφωνα με τις οποίες, κάποιοι «κακοί γείτονες», με ρατσιστικά και ξενοφοβικά κίνητρα  έχουν  υποβάλει  καταγγελία σε βάρος του Ιερού Ναού, στοχεύοντας στο κλείσιμο του συσσιτίου  γιατί  αυτό «υποβαθμίζει την περιοχή».

Τα επιμελώς διακινούμενα σενάρια, ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ, ΨΕΥΔΗ, ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΑ και διαχέονται στα πλαίσια της αγωνιώδους προσπάθειας κάποιων, να συγκαλύψουν τις παρανομίες τους,   να «παρασύρουν»  την κοινή γνώμη και να χρησιμοποιήσουν εκβιαστικά το «συσσίτιο αγάπης», ως σανίδα σωτηρίας.

Το έργο του συσσιτίου της αγάπης στην περιοχή της Ευαγγελίστριας είναι θεάρεστο, πόσο μάλλον όταν αυτό προέρχεται από την ανιδιοτελή προσφορά  εθελοντών, οι οποίοι με αυταπάρνηση και  πενιχρά μέσα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Και βέβαια ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ενοχλήθηκε ποτέ από την λειτουργεία του και την ύπαρξη των λυομένων, που εξυπηρετούσαν αυτό.

Κανείς όμως δεν έχει  το δικαίωμα, πολύ  περισσότερο, όταν  αυτός φέρει το ιερατικό σχήμα, να εκμεταλλεύεται  την προβολή που απολαμβάνει αυτό, από τα μέσα ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας την φιλανθρωπία για «αλλότριους σκοπούς».

Κανείς δεν δικαιούται  να διαστρεβλώνει σκοπίμως την πραγματικότητα, να διασπείρει εν γνώσει του ψεύδη και συκοφαντίες, να στοχοποιεί,  να απειλεί και να εκδηλώνει δημόσια το εκδικητικό του μένος.

Εκεί με χυδαίο και αναξιοπρεπή τρόπο  αποδομείται  ο ρόλος της Εκκλησίας και δυσφημείται κατάφωρα «το όνομα του Χριστού εν τοις Έθνεσι».

Εκεί ξεκινά η αθλιότητα, η αναξιοπρέπεια, η ανηθικότητα και ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.

Για την αποκατάσταση της αληθείας και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, η οποία συντονισμένα έχει πέσει θύμα συστηματικής και μεθοδευμένης παραπληροφόρησης είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστά τα εξής:

1. Στις 27-11-2014 κατατίθεται καταγγελία σε βάρος του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας, με αριθμό πρωτ. 2791/27-11-2014, απευθυνόμενη προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ναυπλιέων. Με την παραπάνω καταγγελία ζητείται η ανάκληση παράνομης άδειας δόμησης επ΄ ονόματι του Ιερού Ναού για την ανέγερση ενός νέου τριώροφου «Κτηρίου Παροχής Συσσιτίων», ολικού εμβαδού  708,76 τ.μ. Οι υπεύθυνοι του Ιερού Ναού, για να επιτύχουν την έκδοση της άδειας δόμησης που αφορούσε νεοανεγειρόμενο τριώροφο κτήριο, είχαν προσκομίσει ψευδή τοπογραφικά στις αρμόδιες Υπηρεσίες και παρουσίασαν εικονικά το γειτονικό οικόπεδο ιδιοκτησίας της καταγγέλλουσας, σαν δικό τους,  χωρίς να έχουν προηγουμένως καταβάλλει προς αυτήν την προβλεπόμενη αποζημίωση, για την προσκύρωση της ιδιοκτησίας της.

2. Η  καταγγελία αυτή είχε,  ως αποτέλεσμα, την  άμεση ανάκληση της  άδειας δόμησης από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ναυπλιέων. Η ανάκληση αυτή έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια με ΑΔΑ: 67ΛHYPERLINK “https://diavgeia.gov.gr/doc/67%CE%9B0%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%9F0%CE%93?inline=true”0HYPERLINK “https://diavgeia.gov.gr/doc/67%CE%9B0%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%9F0%CE%93?inline=true”ΩΚΦ-HYPERLINK “https://diavgeia.gov.gr/doc/67%CE%9B0%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%9F0%CE%93?inline=true”Ο0Γ

3. Με αφορμή την παραπάνω καταγγελία  αποκαλύφθηκε ότι η  άδεια δόμησης του τριωρόφου κτηρίου  είχε εκδοθεί χωρίς προηγουμένως να έχει βεβαιωθεί και χωρίς να έχει εισπραχθεί υπέρ του Δήμου και σε βάρος του Ιερού Ναού, η οφειλόμενη από τον Ιερό Ναό «εισφορά σε χρήμα»,  για την ένταξη του ακινήτου του στο σχέδιο πόλεως της περιοχής, ανερχόμενη συνολικώς στο ποσό των 420.000 Ευρώ περίπου!!!

4. Την παραπάνω εισφορά υποχρεώνονται να καταβάλλουν,  όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως μίας περιοχής, προκειμένου να εξασφαλισθούν πόροι, ώστε να υλοποιηθεί αυτό, χωρίς να προβλέπεται καμία απολύτως εξαίρεση ή απαλλαγή για τους Ιερούς Ναούς.  (βλ. άρθρο 9 του Νόμου 1337/1983, σύμφωνα με το οποίο οι μόνοι που απαλλάσσονται από την παραπάνω εισφορά είναι το δημόσιο, οι δήμοι και τα κρατικά νομικά πρόσωπα, όπως π.χ. τα νοσοκομεία και όχι ασφαλώς οι Ιεροί Ναοί).

5. Λόγω της σοβαρότητας και βασιμότητας των παραπάνω καταγγελλομένων, παρενέβη άμεσα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, με στόχο την άμεση διασφάλιση των συμφερόντων τόσο της καταγγέλλουσας, όσο και του Δήμου, ζητώντας την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την είσπραξη του οφειλόμενου προς το Δήμο ποσού των 420.000 Ευρώ.

6. Παράλληλα, οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν την ύπαρξη ποινικών ευθυνών στο πρόσωπο,  όσων  ενεπλάκησαν στην «ύποπτη» αδειοδότηση,  με στόχο, να αποφύγουν την εκπλήρωση των παραπάνω υποχρεώσεων  προς τον Δήμο και την καταγγέλλουσα.

7. Η τυχόν επιβολή προστίμου σε βάρος του Ιερού Ναού (δεν γνωρίζουμε καν εάν έχει επιβληθεί πρόστιμο παρά τα όσα διαρρέει ο Εφημέριος) και η εν συνεχεία κατ’ ανάγκη απομάκρυνση του λυομένου, επιβλήθηκε από την ίδια την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ναυπλιέων, όταν  επ’  αφορμή της παραπάνω καταγγελίας, διαπίστωσε παρεμπιπτόντως ότι από πλευράς των υπευθύνων του Ιερού Ναού είχαν υποβληθεί ψευδή στοιχεία «τακτοποίησης» για το εν λόγω λυόμενο, χωρίς αυτό να μπορεί να «τακτοποιηθεί».(!!!) Κατά συνέπεια η τυχόν επιβολή προστίμου και η απομάκρυνση του λυομένου, ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε παράνομες ενέργειες των υπευθύνων του Ιερού Ναού, οι οποίοι υπέβαλλαν ανακριβή στοιχεία, τοπογραφικά, και δηλώσεις προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Ανεξαρτήτως των παραπάνω είναι περισσότερο από προφανές ότι ΚΑΝΕΝΑΣ (σε αντίθεση με όσα τεχνηέντως παρουσιάζονται) δεν  είχε ενοχληθεί ούτε ζήτησε την απομάκρυνση του λυομένου, αφού αυτό ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΤΑΝ με την ουσία και το αντικείμενο της καταγγελίας.

8. Η απομάκρυνση του πράγματι παντελώς αβλαβούς και αθώου λυομένου αποτελεί κατά το κοινώς λεγόμενο «ΘΥΜΑ» των μεθοδεύσεων  και παρανομιών των υπευθύνων του Ιερού Ναού, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να κατασκευάσουν το νέο τριώροφο κτίριο των 708,76 τ.μ., επιχείρησαν να καταπατήσουν την ιδιοκτησία της καταγγέλλουσας και παραπλάνησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Τα  σχετικά ψευδή τοπογραφικά, τα λοιπά υποβληθέντα ανακριβή στοιχεία και οι κατόψεις του κτιρίου των 708,76 τ.μ. μπορούν να τεθούν στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερομένου προς ενημέρωση και διακρίβωση της αλήθειας.

9. Τις τελευταίες ημέρες, κύκλοι σχετιζόμενοι με  τους υπευθύνους του Ιερού Ναού, σε καθημερινή σχεδόν βάση,  έχοντας πρόθεση να δημιουργήσουν σύγχυση και να παραπληροφορήσουν για το περιεχόμενο της σε βάρος τους καταγγελίας, διαχέουν σκοπίμως, σε διάφορα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ιστοσελίδες, υβριστικές αναφορές σε  «υπανθρώπους», «ιδιότροπους», «ανάλγητους» και «εμπαθείς καταγγέλλοντες» και συκοφαντικές διαδόσεις για την ύπαρξη «κάποιων γειτόνων», των οποίων  «ενοχλείται η θέα» (!!!!), «υποβαθμίζεται η περιοχή» τους και  δήθεν έχουν υποβάλλει κάποια καταγγελία με σκοπό να  «κλείσουν το συσσίτιο αγάπης» (!!!!).

10. Τα σχετικά μυθεύματα διανθίζονται με γκεμπελικής έμπνευσης επιτηδευμένες  αναφορές σε  «ρατσιστικά κίνητρα» και σε «ξενοφοβία» των γειτόνων και κατοίκων της περιοχής !!! 

11. Σύμμαχοι, στην παραπάνω τηλεοπτική και διαδικτυακή «παράσταση»,  έχουν καταστεί άθελά τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα  της παραπάνω φτηνής παραπληροφόρησης, υιοθετώντας και αναπαράγοντας τις «διαδόσεις»,  από εύλογη καλοπιστία και τυφλή εμπιστοσύνη στα λεγόμενα ανθρώπων, οι οποίοι δυστυχώς ΚΑΤΑΧΡΩΝΤΑΙ την αυξημένη, κατά τεκμήριο, αξιοπιστία που τους προσδίδει το λειτούργημά τους.

12. Η κορύφωση της χυδαιότητας, του εκδικητικού μένους και της απροκάλυπτης συκοφαντίας, ήταν η προκλητική ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του «ενοχλητικού» πληρεξουσίου δικηγόρου της καταγγέλλουσας, μέσα από  τηλεοπτική συνέντευξη του Εφημερίου του Ιερού Ναού στην συχνότητα της DRTV,  κατά την διάρκεια του δελτίου ειδήσεων της 4-3-2015. Εκεί  ο παραπάνω δικηγόρος εμφανίστηκε να έχει μετατραπεί σε  δήθεν διώκτη και εχθρό «του συσσιτίου της αγάπης» και  να έχει δήθεν υποβάλλει σωρεία ανωνύμων και επωνύμων καταγγελιών προς όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες (!!!), με  πρόθεση να προκαλέσει την διακοπή της λειτουργείας του «συσσιτίου της αγάπης», ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ είναι και απολύτως ΑΝΗΘΙΚΟ.

13. Οι πρωταγωνιστές και διοργανωτές της παραπάνω τηλεοπτικής και διαδικτυακής προσπάθειας σπίλωσής  και παραπλάνησης της κοινής γνώμης, αντί να έχουν πράξει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ,  το ίδιο το κείμενο της υποτιθέμενης επίμαχης καταγγελίας σε βάρος του «συσσιτίου αγάπης», ώστε να τεκμηριώσουν στοιχειωδώς τα λεγόμενά τους, περιορίστηκαν ηθελημένα, μεθοδευμένα και συστηματικά σε αόριστες, ασαφείς, αντιφατικές και συγκεχυμένες φήμες και διαδόσεις, που εκπορεύονταν από τους ιδίους, με σκοπό  να αποπροσανατολίσουν  την κοινή γνώμη και να «παρασύρουν»  αυτή από την ουσία των καταγγελλομένων. Κάποιοι, αντί να απολογηθούν για την «λαθροχειρία» σε βάρος της ιδιοκτησίας της καταγγέλλουσας, από «κατηγορούμενοι» επιχείρησαν να περάσουν στην αντεπίθεση και να μετατραπούν σε «κατηγόρους», εξαπολύοντας έναν ασύμμετρο πόλεμο λάσπης κατά την προσφιλή τακτική: «ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ».

14. Και αυτό διότι μία απλή ανάγνωση του περιεχομένου της παραπάνω καταγγελίας θα αρκούσε στον οποιοδήποτε, ώστε να καταλάβει πως αυτή  σχετίζεται με εντελώς άλλο ζήτημα και ειδικότερα με την προάσπιση του εύλογου και σεβαστού συμφέροντος της καταγγέλλουσας, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΡΠΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ, μέσω της εικονικής και ψευδούς προσάρτησης του οικοπέδου της στα τοπογραφικά της άδειας δόμησης και  τακτοποίησης του Ιερού Ναού, χωρίς  αυτή να έχει προηγουμένως αποζημιωθεί. Και τούτο γιατί η ιδιοκτησία είναι απαραβίαστο δικαίωμα ΟΛΩΝ ΜΑΣ, προστατευόμενο από το Σύνταγμα, το οποίο οφείλουν να σέβονται ακόμα και οι Ιεροί Ναοί…

15. Ακόμη όμως πιο αδιαπραγμάτευτο από την ιδιοκτησία και άξιο προστασίας είναι το ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ του δικηγόρου, ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους, να προασπίσει,  την υπόθεση και τα συμφέροντα του κάθε εντολέα του, ανεπηρέαστος από παρεμβάσεις, χατίρια, πιέσεις και εκβιασμούς, ανεξαρτήτως του ποιος είναι αυτός που θίγεται, από την νομική του δράση.

16. Σε αντιδιαστολή με τους ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ,  και με σκοπό  την πλήρη αποκατάσταση της αληθείας, την ενημέρωση του κοινού και την πλήρη τεκμηρίωση των παραπάνω ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ σε αντίγραφο το ακριβές κείμενο της ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ η οποία έχει υποβληθεί ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΣΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ, με την συνδρομή του πληρεξουσίου δικηγόρου αυτής, με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της και με αντικείμενο την παρανόμως εκδοθείσα άδεια δόμησης του νέου τριωρόφου κτιρίου.

17. Οι επαγγελματίες ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τις δήθεν προερχόμενες από την καταγγέλλουσα ή και τον πληρεξούσιο δικηγόρο αυτής,  ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες  που έχουν υποτίθεται «κατατεθεί προς όλες τις Υπηρεσίες, Δασαρχείο, Πολεοδομία, Αρχαιολογία, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Υπουργεία..», και οι οποίες υποτίθεται ότι αποσκοπούν στην διακοπή της λειτουργείας του «συσσιτίου της αγάπης» (!!!),  ή έστω τους αριθμούς πρωτοκόλλου αυτών, καθώς επίσης και τα στοιχεία από τα οποία, στην περίπτωση υπάρξεως τυχόν ανωνύμων καταγγελιών προς τις υπηρεσίες, αποδεικνύεται η διασύνδεση της καταγγέλλουσας ή του πληρεξουσίου δικηγόρου αυτής με τις υποβληθείσες καταγγελίες.

18. Η ψευδαίσθηση κάποιων ότι θα καταφέρουν να ταυτίσουν τον εαυτό τους και τις παρανομίες τους με τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας και με το θεάρεστο και φιλάνθρωπο έργο του «συσσιτίου της αγάπης», προκειμένου να τύχουν «ασύλου» και να βρίσκονται στο «απυρόβλητο», όσο καλά σκηνοθετημένη κι εάν είναι, είναι ΜΑΤΑΙΗ.

19. Η  χυδαία, αήθης και πρωτοφανής επίθεση και η χρησιμοποίηση του «συσσιτίου της αγάπης» από  δράση φιλανθρωπίας σε «όπλο» κατάφορης παραβίασης του νόμου, σπίλωσης υπολήψεων,  εκβιασμού συνειδήσεων και συκοφάντησης, καθιστά επιτακτική πλέον την άμεση παρέμβαση της Ιεράς Μητρόπολης.

Οι  ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ είτε το θέλουν είτε όχι, θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους στην Δικαιοσύνη.

Συννημένα:    
Αντίγραφο της από 26-11-2014 καταγγελίας, η οποία έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ναυπλιέων. 

Αντίγραφο της με αριθμό 34/19-1-2014 απόφασης της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ναυπλιέων, με την οποία ανακλήθηκε η παρανόμως εκδοθείσα άδεια δόμησης, λόγω της υποβολής ψευδούς τοπογραφικού σε βάρος της ιδιοκτησίας της καταγγέλλουσας.

Αντίγραφο του με αρ. πρωτ. ΓΕΔΔ/Φ1847/14/31012/17-12-2014 εγγράφου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.                                                
                                                                                                                                                                                                                                               
Υ.Γ. Όχι ασφαλώς από αδυναμία απάντησης, αλλά από στοιχειώδη ευπρέπεια και  σεβασμό προς τους Εκκλησιαστικούς Θεσμούς (όσο και εάν   φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τον ρόλο τους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το λειτούργημά τους)  δεν θα εισέλθουμε στην  «ευτελή» διαδικασία να παρακολουθήσουμε τον  λειτουργό της ιεροσύνης, μέσα στο δημόσιο παραλήρημά του  στις ανάξιες σχολιασμού τοποθετήσεις του για όσα δυσφημιστικά  «οι κακές γλώσσες» (!!!)  τον έχουν πληροφορήσει…
 
Σχετικά θέματα:

Video – π. Μίχος: Tο συσσίτιο θα λειτουργήσει θέλουν δε θέλουν

– Οικοδομική άδεια στην Ευαγγελίστρια αλλά σε ξένο οικόπεδο

– Τι απαντά η Ευαγγελίστρια για το οικόπεδο