ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Άλλος Δρόμος: Κωλοτούμπα Καμπόσου για τα σκουπίδια

Για δικαίωση και κωλοτούμπα της δημοτικής αρχής κάνει λόγο ο Άλλος Δρόμος” με αφορμή το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Δ. Νικητόπουλου:

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (16 Μαρτίου 2015) με έκπληξη ακούσαμε το δήμαρχο να δηλώνει μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία στο Schwabisch Hall, ότι επείσθη από το παράδειγμα της καύσης των απορριμμάτων μέσα στην πόλη, το οποίο ιδίοις όμμασι παρακολούθησε και (κομίζοντας από “τας εσπερίας” φρέσκα χαμπέρια στους παροικούντες τον Δήμο μας που ίσως δεν είχαν διαβάσει το προεκλογικό μας πρόγραμμα), αποφάσισε την αλλαγή στόχευσης – τροπαρίου,  όσον αφορά τη διαχείρισή των απορριμάτων μας.

Με αυτή την εξέλιξη το προεκλογικό πρόγραμμα του «Άλλου Δρόμου» μετεκλογικά δικαιώνεται από τα ίδια τα χείλη του Δημάρχου, καθώς εγκαταλείπεται από την δημοτική αρχή  η υποστήριξη στον αρχικό περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων, που συνεπαγόταν υψηλότατη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών μέσω των δημοτικών τελών [τι σήμαινε περιφερειακός σχεδιασμός; λεόντεια σύμβαση της περιφέρειας με ιδιώτες σε βάρος των δήμων και κατ` επέκταση των δημοτών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με δεσμευτικό πλαφόν στον όγκο των ετησίως παραδοτέων απορριμμάτων, ποινικές ρήτρες και υψηλότατα δημοτικά τέλη…].

Εισηγήθηκε ως εκ τούτου στο σώμα των Δημοτικών Συμβούλων ο Δήμαρχος τα πλεονεκτήματα της διαχείρισής τους όχι πλέον σε επίπεδο περιφέρειας, αλλά σε διαδημοτικό επίπεδο, όχι από ιδιώτες αλλά από τον ίδιο το Δήμο. Προχώρησε δε ακόμα και σε μελλοντική δέσμευση του Δήμου (κατόπιν παρέμβασης της παράταξής μας) για διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων το οποίο όπως είπε θα έχει όφελος για τους πολίτες.

Εμείς λοιπόν ως μείζονα αντιπολίτευση χαιρετίζουμε την αλλαγή στόχευσης του δημάρχου και την προσχώρησή του στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, και του ζητούμε τη δέσμευσή του ότι, όταν σε απώτερο χρόνο η προσωρινή – ενδιάμεση διαχείριση απορριμμάτων ολοκληρωθεί (ως πρόγραμμα), θα μεριμνήσει ώστε να μη μεταφερθεί αυτή η διαχείριση στην περιφέρεια και σε ιδιώτες όπως δυστυχώς προεκλογικά ευαγγελιζόταν.

Να αναφέρουμε εδώ ότι ο δήμος μας έχει μηδενικό ποσοστό ανακύκλωσης, κάτι το οποίο προεκλογικά δεν απασχολούσε ιδιαιτέρως τη σημερινή δημοτική αρχή και ότι οι κάδοι που είχαν χορηγηθεί για τους σκοπούς προγραμμάτων ανακύκλωσης (οι γνωστοί μπλέ κάδοι) αξιοποιήθηκαν “καταλλήλως” για γενικά απορρίμματα…