ΠολιτισμόςΑρχείο

Το Άργος ένας προορισμός που “δεν ξέρετε ότι θέλετε να τον επισκεφθείτε”

Μπορεί το Άργος να είναι άνω κάτω αυτή την περίοδο, λόγω της ανάπλασης, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το Αθηνόραμα να το προτείνει ως έναν ενδιαφέρον τουριστικό προορισμό που “δεν ξέρετε ότι θέλετε να τον επισκεφθείτε“…

Το σχετικό άρθρο προτείνει 9 ελληνικούς προορισμούς, όχι και τόσο δημοφιλείς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και το Άργος.

Το απόσπασμα για το Άργος αναφέρει τα εξής: 
Μπορεί να μην αποτελεί αυτόνομο προορισμό, αξίζει όμως να του αφιερώσετε μια μονοήμερη εκδρομή σε συνδυασμό με την αρχαία Τίρυνθα ή να κάνετε στάση για μια βόλτα ανάμεσα στα όμορφα παλιά κτίρια του κέντρου. Το Άργος δεν θεωρείται τυχαία η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης λόγω των πλούσιων σε ευρήματα και αξιοθέατα αρχαιολογικών χώρων. Μια βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο αξίζει για ταξίδια στο χρόνο. Η πλατεία του πολιούχου Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους είναι στο επίκεντρο αλλά και σε εκείνη της υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς, δύο φορές την εβδομάδα, θα βρείτε παραγωγούς και πραματευτές από όλη την Αργολίδα που διαθέτουν τα προϊόντα τους. Ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά κτίσματα του Άργους σε τεχνοτροπία Τσίλερ, είναι αυτό της Δημοτικής Νεοκλασικής αγοράς με θαυμάσιες καμάρες όπου συστεγάζονται 24 μαγαζάκια. Οι κεντρικοί πεζόδρομοι των οδών Τσαλδάρη, Δαναού, Καποδιστρίου και Βενιζέλου προσφέρονται για ψώνια και καφεδάκι. 

Ο λόφος της Λάρισας με το ομώνυμο ιστορικό από την αρχαιότητα ως την Ελληνική Επανάσταση κάστρο στέκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης. Το αρχαίο θέατρο σώζεται σε καλή κατάσταση και φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι στρατώνες του Καποδίστρια σας συστήνουν τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της πόλης, από την Ενετοκρατία μέχρι τη γερμανική Κατοχή. Η περιήγησή σας στη νεότερη ιστορία της περιοχής που συνδέεται με αυτή όλης της Ελλάδας, μπορεί να συνεχιστεί στο Παλαιό Δημαρχείο που έχτισε ο Καποδίστριας και μέχρι το 2012 ήταν το Δημαρχείο Άργους. Οι εξορμήσεις σας μπορούν να συνδυαστούν άνετα και με τη γειτονική αρχαία Τίρυνθα με τα κυκλώπεια τείχη, και την Κάτω κι Άνω Ακρόπολη.