ΠολιτισμόςΑρχείο

Ο εορτασμός της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο

Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε και φέτος στην εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ναύπλιο. Ο καιρός βοήθησε τελικά ώστε η προσέλευση να κυμανθεί στα ίδια, ίσως και σε μεγαλύτερα επίπεδα από πέρσι.
 

Με θρησκευτική κατάνυξη οι πιστοί που έφθασαν από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο, τίμησαν την εορτάζουσα Παναγία, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς αυτήν, στο Ιερό Ναό της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ».
 

 
Ατελείωτη ήταν η ουρά που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της ημέρας της γιορτής από ευσεβείς προσκυνητές περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν την Θαυματουργική Εικόνα της Ευαγγελίστριας, αν και φέτος τα πράγματα ήταν καλύτερα οργανωμένα και αποφεύχθηκε η συμφόρηση των προηγούμενων ετών.
 

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος.
 

Στην συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργού ιερά εικόνας της Ευαγγελίστριας, συνοδεία τιμητικού Στρατιωτικού αγήματος.
 

Φέτος όπως και πέρυσι συμμετείχαν κατά την περιφορά, με τη μέριμνα του Εφημερίου της Ευαγγελίστριας, Πρωτοπρ. Ελευθερίου Μίχου, η φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το παρόν έδωσαν επίσης, ως είθισται, εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτικοί.