ΡεπορτάζΑρχείο

Τραγωδία στην Ερμιόνη – Πνίγηκαν τρεις ψαράδες

Τρεις άνθρωποι που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος ανοιχτά της Ερμιόνης έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το σκάφος με πέντε συνολικά επιβαίνοντες προσάραξε στο Ακρωτήριο Μουζάκι Ερμιόνης και βυθίστηκε. Νεκροί εντοπίστηκαν ένας Έλληνας που ανασύρθηκε από τη θάλασσα πλησίον του Αλιευτικού σκάφους που έσπευσε στην περιοχή και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι βρέθηκαν εντός της καμπίνας τους από ιδιώτη δύτη. Οι σοροί των ανωτέρω μεταφέρθηκαν στην Ερμιόνη.

 

Από τις έρευνες εντοπίστηκαν σε παρακείμενη ακτή οι δύο ακόμα επιβαίνοντες, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός οι οποίοι διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου λόγο υποθερμίας. 

Video. Πώς πνίγηκαν οι τρεις ψαράδες στην Ερμιόνη

Η Λιμενική Αρχή της Ερμιόνης ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, για περιστατικό προσάραξης σε βραχώδη ακτή στο Ακρωτήριο Μουζάκι Ερμιόνης, του Α/Κ σκάφους «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Φ» Ν. Π.Χ. 68, με αποτέλεσμα την άμεση βύθισή του, με επιβαίνοντες δύο Έλληνες και τρεις αλλοδαπούς.

 

Άμεσα, κινητοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην περιοχή μετέβησαν για παροχή συνδρομής τρία Α/Κ σκάφη, τρία Θαλάσσια Ταξί στα οποία επέβαιναν  στελέχη των  Λιμενικών Αρχών Πορτοχελίου, Ερμιόνης καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ.

Στις έρευνες συμμετείχε επίσης  και ελικόπτερο SEAHAWK του  Πολεμικού Ναυτικού. Στην περιοχή του συμβάντος έπνεαν  βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 4 Μποφόρ. 

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ερμιόνης.