ΚοινωνίαΑρχείο

Επιστροφή στο παλιό ΚΤΕΛ στο Άργος

Σφραγίστηκε τελικά σήμερα (30/3/2015) το ΚΤΕΛ Άργους που λειτουργούσε στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, έπειτα από απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς δεν είχε εξασφαλιστεί η απαιτούμενη άδεια λειτουργίας για το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Πλέον οι επιβιβάσεις και αποβιβάσεις των επιβατών από και προς την Αθήνα, καθώς και η έκδοση των εισητηρίων, θα γίνονται από τα παλιά γραφεία του ΚΤΕΛ στην οδό Καποδιστρίου.

Η επιστροφή του ΚΤΕΛ στο κέντρο του Άργους, αν και σωστή με βάση το γράμμα του νόμου, αποτελεί ένα πισογύρισμα και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στο κέντρο, λόγω των εργασιών για την ανάπλαση που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η προσπάθεια εκμετάλλευσης του θέματος από συγκεκριμένους κύκλους, αποκλειστικά για πολιτικούς σκοπούς, προφανώς και δεν λαμβάνει υπόψη την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του κέντρου λόγω της όλοένα και αυξανόμενης κυκλοφοριακής ασφυξίας εντός της πόλης του Άργους.

Η εφαρμογή του νέου σχεδίου πόλεως με επέκταση προς τα νότια του Άργους, αναμένεται ίσως να δώσει κάποια ίαση στο πρόβλημα, που ελπίζουμε να λυθεί σύντομα για το καλό των κατοίκων και την αποσυμφόρηση του κέντρου.