ΡεπορτάζΑρχείο

Λύση για το ΚΤΕΛ στο Άργος

Βρέθηκε λύση τελικά για το ΚΤΕΛ Άργους και στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου ξαναλειτουργεί από προχθές το πρωί το πρακτορείο του ΚΤΕΛ.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελίες πως στην Ναυπλίου, στον Άγιο Βασίλειο, λειτουργούσε σταθμός του ΚΤΕΛ, κάτι που ωστόσο δεν προβλεπόταν από το σχέδιο πόλης. Η αντιπολίτευση ήταν αυτή που ανέδειξε το θέμα, επισημαίνοντας επίσης και την ύπαρξη δεξαμενών καυσίμων στην περιοχή, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πιθανούς κινδύνους για τους επιβάτες και τους περαστικούς. Το αποτέλεσμα ήταν η Περιφέρεια να σφραγίσει προσωρινά τον χώρο του ΚΤΕΛ, κάτι που προκάλεσε την πρόσκαιρη ταλαιπωρία των επιβατών. 

Μετά από ενστάσεις και αφού αναλύθηκε νομικά το θέμα, ο χώρος ξανάνοιξε αφού όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως λειτουργεί ως πρακτορείο και όχι ως σταθμός, αφού ο σταθμός λειτουργεί στην Καποδιστρίου.

Οι πληροφορίες φέρουν την οριστική μεταφορά του Σταθμού του ΚΤΕΛ στον Άγιο Βασίλειο και επί του επίμαχου οικοπέδου, όταν ολοκληρωθεί από τον Δήμο η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως σε αυτό το σημείο.

Ακόμα πάντως και αν στο τέλος περίπου του έτους έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του σταθμού του ΚΤΕΛ στη θέση του σημερινού πρακτορείου επί της Ναυπλίου, το θέμα παραμένει με τη μεταφορά των επιβατών του ΚΤΕΛ από την Αθήνα προς το Κέντρο της πόλης. Ίσως τελικά η οριστική μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο σημείο, να ανοίξει τον δρόμο για την χρήση μικρών αστικών λέωφορείων χαμηλών ατμοσφαιρικών ρύπων στο Κέντρο της πόλης.