ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πασχαλιάτικος καυγάς Καμπόσου-Νικητόπουλου με πρόσχημα το ΚΤΕΛ

Μία δήλωση του Δημήτρη Καμπόσου στο κλείσιμο μίας τηλεοπτικής του συνέντευξης, με αφορμή την υπόθεση του ΚΤΕΛ, άναψε το φυτίλι ανάμεσα στην μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Άργους – Μυκηνών, με επικεφαλή τον Δημήτρη Νικητόπουλο και την δημοτική αρχή.

Η συγκεκριμένη δήλωση Καμπόσου, κατά την οποία δεν κατονομάστηκαν οι αποδέκτες, ανέφερε επί λέξη: “Ε, λοιπόν το ρουφιανιλίκι σας δεν έχει όρια, ε λοιπόν ο παλιανθρωπισμός σας δεν έχει όρια, γι’ αυτό σας έχει κράξει η κοινωνία, γι’ αυτό σας έχει πετάξει στα αζήτητα, γι’ αυτό θα σας χτυπάω τα κεφάλια κάτω όσο καιρό θα είμαι σε αυτή τη θέση, γιατί είστε παλιάνθρωποι και μισείτε τον τόπο.

Η παράταξη του Δημήτρη Νικητόπουλου, που προφανώς θεώρησαν εαυτούς ως αποδέκτες, απάντησαν επί του θέματος κάνοντας λόγο για προσπάθειες σπίλωσης από την δημαρχία Καμπόσου:

Η τελευταία τηλεοπτική παρουσία του δημάρχου ξεπέρασε κάθε όριο! Δε μπορεί   ένας Δήμαρχος να βγαίνει στα κανάλια και να λέει ότι θα «σπάσει κεφάλια για την υπόθεση του ΚΤΕΛ»… Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η τοποθέτησή του προϋποθέτει κάτι το οποίο δεν είναι αληθές. Ότι «κάποιος» δηλαδή σταμάτησε το ΚΤΕΛ.

Εμείς δεν εγκαλέσαμε το δήμαρχο μόνο στη νομιμότητα, αντιθέτως υποδείξαμε τις λύσεις για την εγκατάστασή του, ώστε να μην αντιμετωπίζει προβλήματα νομιμότητας  και ως αντιπολίτευση δε φέρουμε καμία ευθύνη για το ΚΤΕΛ.

Έχουμε βαρεθεί το δήμαρχο να κλαψουρίζει συστηματικά  ότι του φταίνε οι εχθροί της πόλης… Ας λειτουργήσει επιτέλους και να μην αποδίδει ευθύνες σε τρίτους  για όσα ο ίδιος ευθύνεται. Το ΚΤΕΛ το έκλεισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί έγινε κυριολεκτικά στο πόδι για προεκλογικούς λόγους με ευθύνη και του Δημάρχου .

Έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι ο δήμαρχος επίτηδες διεκπεραιώνει προβληματικά τα έργα που αναλαμβάνει για να διαιρεί τους πολίτες σε «εχθρούς» και «φίλους», σκόπιμα επενδύει σε ένα διχασμό στην πόλη για να το εκμεταλλευθεί πολιτικά και να «βάζει» την αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε έργο.

Η αντιπαράθεση επομένως γίνεται κατά κανόνα όχι για την αναγκαιότητα των έργων αλλά για τον τρόπο που εκτελούνται [την διαδικασία, τις απευθείας αναθέσεις     κοκ], η σκέψη φαίνεται να είναι ότι εάν τα προβληματικά έργα αποτύχουν, θα φταίνε οι άλλοι, οι εχθροί της πόλης, η αντιπολίτευση, οι μίζεροι, οι επαγγελματίες ψιθυριστές, κοκ…

Κυκλοφορεί , δεν ξέρουμε αν είναι από την Δημαρχία, μια επικοινωνιακή γραμμή του τύπου « Αυτοί φταίνε που δεν πάνε διακοπές τα παιδιά, αυτοί φταίνε που δε λειτουργεί το ΚΤΕΛ, αυτοί φταίνε που δε θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση…   και όχι  η    ανικανότητά μας να λειτουργήσουμε σύννομα και παραγωγικά…»

Εμείς σαν αντιπολίτευση, θέλουμε τα παιδιά να πάνε διακοπές, είναι όμως παράνομο να πληρώνει η ΚΕΔΑΜ τις διακοπές τους, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΑΜ δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 9 μήνες. Αν μπορεί να γίνει νόμιμα, γιατί τότε ο  δήμαρχος επιλέγει να το κάνει παράνομα; Για να διαιρεί τον κόσμο; Ο Δήμος μπορεί  νόμιμα να τους προσφέρει διακοπές στο Φαρμακά, αλλά προφανώς δεν εμπιστεύεται     τον εαυτό του ο δήμαρχος να διαχειριστεί μια δημοτική κατασκήνωση και μεταβιβάζει  την ευθύνη της λειτουργίας στην Μητρόπολη Αργολίδας.

Θέλουμε να βοηθηθεί ο Διομήδης και ο Παναργειακός, αλλά να γίνει και αυτό νόμιμα, όχι μέσα από την «ΑΡΓΩ Α.Ε.» η οποία είχε τρία έτη να υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις και δεν γνωρίζουμε ακόμη αν είναι πλεονασματική ή είναι στο   κόκκινο, γιατί οι υπεύθυνοι δεν απαντούν.

Θέλουμε την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου αλλά με νόμιμη εξάμηνη   λογοδοσία και νόμιμη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην προβλεπόμενη διαπαραταξιακή επιτροπή, και είναι υποκρισία αντί να απαντήσει σε αυτό το αίτημα μαςνα βγαίνει ο δήμαρχος στα κανάλια και να υποστηρίζει σκοπίμως και παραπληροφορώντας ότι εμείς δήθεν ζητάμε να πάνε κάμερες  να μαγνητοσκοπούν     εκεί που δίνεται η βοήθεια τους ωφελούμενους.

Στην υπόθεση του ΚΤΕΛ ωστόσο ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ           ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΑ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ……………

Η προσπάθεια σπίλωσης από τη Δημαρχία Καμπόσου όσων επιζητούν από αυτή   να δουλέψει και να παράγει έργο εντός της νομιμότητας είναι τουλάχιστον γραφική…   και οι τηλεοπτικές εξαγγελίες για παραδειγματικές τιμωρίες, δήθεν ρουφιάνων και δήθεν εχθρών της πόλεως είναι δημαγωγικές και υποκριτικές. Στο κάτω κάτω αν θέλει ο Δήμαρχος να σπάσει κεφάλια, ας ξεκινήσει πρώτα από το δικό του, για την ευθύνη του ως προς τη μη τήρηση της νομιμότητας και για την κατάσταση πού έχει περιέλθει η πόλη από τις δικές του παράνομες & προβληματικές μεθοδεύσεις. 

Τις παραπάνω αιτιάσεις δεν άφησε αναπάντητες η δημοτική αρχή, που με ανακοίνωσή της προτρέπει την αντιπολίτευση να διαλέξει πλευρά. Αυτών που θέλουν το καλό της πόλης ή αυτών που θέλουν την οπισθοδρόμηση;

Όπως αναφέρει η πλευρά Καμπόσου: 

Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται…

Αυτό λέει ο θυμόσοφος λαός μας και φαίνεται ότι έχει εφαρμογή στον κ. Νικητόπουλο και  την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη!

Βλέπει τον εαυτό του ως υπαίτιο για τους καταγγελλόμενους  από τον Δήμαρχο, και άρα, προφανώς κάτι συμβαίνει….

Κάποιοι του είπαν να γράψει κάτι για να κάνει αντιπολίτευση και έκανε το λάθος. Για αυτό πάντα παίρνει τις απαντήσεις οι οποίες δείχνουν τα ψεύδη που χρησιμοποιεί και ότι αυτά που λέει δεν ισχύουν. Προσπαθεί να διασκευάσει το κορυφαίο ψεύδος που χρησιμοποίησε πρώτο  ότι «ο Καμπόσος δεν κάνει έργα». Τώρα που γίνεται το κορυφαίο έργο, η Ανάπλαση προσπαθεί να «πιαστεί» από άλλους είδους φληναφήματα .Ευτυχώς ο λαός γνωρίζει ,γι΄ αυτό έδωσε στον Δημήτρη Καμπόσο 62% και στον Νικητόπουλο 20%.

Σχετικά με το ΚΤΕΛ λοιπόν, την άδεια εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και μετά από τα γνωστά γεγονότα από τους «επαγγελματίες καταγγέλλοντες», το ΚΤΕΛ λειτουργεί κανονικά στην οδό Ναυπλίου και Καραμουντζά, προς πείσμα των λίγων  που θέλουν το ΚΤΕΛ μέσα στην πόλη γιατί προφανώς τους άρεσε η προηγούμενη κατάσταση .

Αυτό που αναφέρει ως πενταήμερη εκδρομή ο κ. Νικητόπουλος είναι  πολιτισμική ανταλλαγή  μαθητών στα πλαίσια της αδελφοποίησης του Δήμου Άργους Μυκηνών με την Βέροια –Βεργίνα. Ξέρουμε πόσο έχει ενοχλήσει την αντιπολίτευση που υλοποιήθηκε το όνειρο εκατοντάδων μαθητών του δήμου μας, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο  μεγάλης οικονομικής κρίσης .Είναι γεγονός, πως χωρίς την συνδρομή του δήμου, η πολιτισμική ανταλλαγή μαθητών δεν θα γινόταν, λόγω οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους. Ας κοιτάξει στα μάτια ο κ. Νικητόπουλος τις οικογένειες αυτές, και ας τους απαντήσει.

Ο κ. Νικητόπουλος ,μπερδεύει  στην συνέχεια την «εκδρομή» αυτή  με τις παιδικές κατασκηνώσεις του Φαρμακά. Οι παιδικές κατασκηνώσεις έχουν κλείσει εδώ και δεκαετίες  και δεν υπήρχε προοπτική να ανοίξουν σύντομα, καθώς οι εγκαταστάσεις έχουν απαξιωθεί με την πάροδο του  χρόνου και λεηλατηθεί από διάφορους «επισκέπτες». Εν τω μεταξύ, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αγόρασε το όμορο οικόπεδο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία των κατασκηνώσεων και εξέφρασε την επιθυμία να ανακαινίσει πλήρως τις κατασκηνώσεις Φαρμακά, και να τις επεκτείνει σταδιακά  σε συνεργασία με τον δήμο  Άργους Μυκηνών, μέσω προγραμματικής σύμβασης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ,  χωρίς κανένα κόστος για τον δήμο. Ποιος λέει όχι σε μια τόσο ευνοϊκή για τον δήμο συνεργασία η οποία επιτυγχάνει και την λειτουργία των κατασκηνώσεων και καμία οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο;;;; Ο κ. Νικητόπουλος!

Σχετικά με την αναφορά του σε παρανομίες παρακαλούμε τον κ. Νικητόπουλο  να μην μιλάει για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου .Ξέρει αυτός…

Δεν γνωρίζουμε τι εννοεί ο κ. Νικητόπουλος , λέγοντας ότι βοηθείται ο Διομήδης ή ο Παναργειακός , από την «ΑΡΓΩ Α.Ε» .Παρακαλούμε να μην πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, αλλά να απαντήσει συγκεκριμένα για να υποστεί και τις συνέπειες των συκοφαντιών του. Αυτά του τα έχουμε εξηγήσει ουκ ολίγες φορές στο δημοτικό συμβούλιο αλλά φαίνεται πως δεν μπορεί να τα καταλάβει μόνος του και φέρνει μαζί του στα δημοτικά συμβούλια και ανεπαρκείς ,καθώς φαίνεται , συμπαραστάτες. Ας του τα εξηγήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παρατάξεως του.

Αφήσαμε τελευταία την αναφορά του για την μη ολοκλήρωση της Ανάπλασης . Εάν έχει πληροφορίες ο  κ. Νικητόπουλος ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  ότι τα λεφτά του ΕΣΠΑ θα τα κλέψουν,  ας βγει να το πει και να υποστεί τις συνέπειες από τον λαό.  Τα χρήματα αυτά είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προορίζονται μόνο για το συγκεκριμένο έργο. Αυτή του η αναφορά των κατατάσσει αυτομάτως, σε εκείνους που κινδυνολογούν, λέγοντας ότι η Ανάπλαση δεν θα γίνει .Είναι ίσως  ο ευσεβής πόθος του. Και φαίνεται και ποιος διαδίδει αυτές τις κινδυνολογίες και στον λίγο κόσμο που το συζητάει.

Εχθροί της πόλης κ. Νικητόπουλε είναι αυτοί που δεν θέλουν την πρόοδο της ,εχθροί  της πόλης είναι αυτοί που δεν θέλουν της Ανάπλαση της ,εχθροί της πόλης είναι αυτοί που δεν θέλουν το ΚΤΕΛ εκτός κέντρου ,εχθροί της πόλης είναι αυτοί που δεν θέλουν τα παιδιά να πηγαίνουν την καθιερωμένη εκδρομή τους,  και οι γονείς τους να στεναχωριούνται  για αυτό, εχθροί της πόλης είναι αυτοί που λένε συστηματικά όχι χωρίς επιχειρήματα. Διαλέξτε  κύριε Νικητόπουλε με έργα και όχι με λόγια που κατατάσσετε  τον εαυτό σας.

Χρόνια Πολλά! Καλή Ανάσταση! Καλά μυαλά!