ΚοινωνίαΑρχείο

Οι πρώτες ζέστες έφεραν και τις πρώτες φωτιές στην Αργολίδα

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά πέντε φωτιές μαζεμένες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ξέσπασαν σε περιοχές της Αργολίδας. Μετα την φωτιά στην χωματερή της Νέας Κίου, οι πρώτες ζέστες σε συνδυασμό με τις αργίες του Πάσχα, έπιασαν τους προληπτικούς μηχανισμούς εξαπίνης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν φωτιές σε Μπόρσα, Αμαριανό Μιδέας, Κουτσοπόδι και Θερμησία.

Σοβαρότερη είναι αυτή που ξέσπασε στην θέση οικισμός Αγίου Νεκταρίου στο Μετόχι Θερμησίας, στην περιοχή της Ερμιονίδας, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα. Η φωτιά ξεκίνησε να καίει δασική έκταση στο όρος Αδέρες, με πορεία τις ανεμογεννήτριες που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή. Οι πυροσβέστες που κατέφθασαν στο σημείο με 14 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, έδωσαν ολονυχτία μάχη με τις φλόγες αλλά το δύσβατο και το ανάγλυφο της περιοχής δυσκολεύουν την προσπάθεια κατάσβεσης. Η φωτιά έχει κάψει μέχρι τώρα περιπου 1500 στρέμματα.

Την ίδια στιγμή οι πυροσβέστες έπρεπε να αντιμετωπίσουν δύο ακόμα φωτιές που ξέσπασαν σε Κουτσοπόδι και Αμαριανό, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα. Η φωτιά στην περιοχή Προφήτης Ηλίας του Κουτσοποδίου κατασβέστηκε γρήγορα χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής. Το ίδιο συνέβη και με τη φωτιά στον Αμαριανό, κοντά στην Αγία Τριάδα, η οποία ευτυχώς ήταν σε μία ρεματιά με σκουπίδια, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης, αν και το συγκεκριμένο σημείο δεν διευκόλυνε την δουλειά των πυροσβεστών.

Σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε κι’ άλλη πυρκαγιά στην Μπόρσα Άργους, κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων και εξαπλώθηκε στο βουνό προς την μονή Τιμίου Προδρόμου. Η αντίδραση της πυροσβεστικής ήταν άμεση με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο. Κάηκε δασική έκταση, ενώ τα αίτια ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Άργους.