ΠολιτισμόςΑρχείο

Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Σάββα Ρομπόλη στο Ναύπλιο

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδος προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει στις 20 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Κέντρου με θέμα: «Ασφαλιστικό – Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – Εξέλιξη της Ελληνικής Οικονομίας».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Σάββας Ρομπόλης.

Ποιος είναι ο Σάββας Ρομπόλης;
Ο Σάββας Ρομπόλης γεννήθηκε και ζει στην Καισαριανή. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Τελείωσε το 7ο Νυχτερινό Γυμνάσιο –Λύκειο Παγκρατίου. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (D.E.S.) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris I). Διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών (Thèse d’ Etat) του ΙΧ Πανεπιστημίου των Παρισίων (Paris IX). Γνωρίζει Γαλλικά και Αγγλικά.

Εργάστηκε ως επιστημονικό προσωπικό στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), ως Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής  Οικονομίας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ως Καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 1990 είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ).

Διετέλεσε εμπειρογνώμονας της ομάδας εργασίας για τη Μετανάστευση στον ΟΟΣΑ (SOPEMI-OECD, 2000-2010). Συμμετείχε σε όργανα Διοίκησης Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, σε ομάδες εργασίας στην Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Η Απασχόληση στην Ευρώπη μετά το 2000), σε συνέδρια και πραγματοποίησε διαλέξεις σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διαθέτει πλούσια ερευνητική εμπειρία και είναι συγγραφέας βιβλίων, άρθρων και επιστημονικών εργασιών σχετικών με τα ζητήματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Ήταν επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2013 με τον ΣΥΡΙΖΑ.