ΚοινωνίαΑρχείο

Ποιος από τους 19 θα αναλάβει την αποκατάσταση των 76 ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου;

Δεκαεννέα τεχνικές εταιρίες συμμετείχαν στην δημοπρασία, που έγινε εχθές, για την αποκατάσταση των 76 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 23,2 εκατ. ευρώ.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην δημοπρασία προσέφεραν μέγιστη μέση τεκμαρτή έκπτωση 46,11% και τις επόμενες ημέρες η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού και θα αναδείξει τον ανάδοχο του έργου.

Η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου, σε γραπτή δήλωσή της επισημαίνει ότι «είναι πολύ σημαντικό για την περιφερειακή αρχή η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, η οποία, σε συνδυασμό με το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων, αλλάζει σελίδα προοπτικών ανάπτυξης στην Πελοπόννησο».

Επίσης υπογραμμίζει πως, «για όλες τις Κασσάνδρες, που μέχρι σήμερα με δηλώσεις τους προσπαθούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εξέλιξη του διαγωνισμού και στην ολοκλήρωση του κρίσιμου αυτού έργου, μιλώντας δήθεν για «δεύτερο άγονο διαγωνισμό» και για «μηδενικά ποσοστά έκπτωσης», αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι στο βωμό του άκρατου και ανεύθυνου λαϊκισμού και με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιοτελών μικροπολιτικών συμφερόντων τους είναι διατεθειμένοι να αγνοήσουν με προκλητικό τρόπο το δημόσιο συμφέρον και αυτό είναι πλέον πρόδηλο στους πολίτες.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης σημειώνει πως έχουν διασφαλιστεί πόροι και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθούν και οι εναπομείναντες τέσσερις ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ