ΠολιτισμόςΑρχείο

Διημερίδα για την παχυσαρκία και τον σακχαρώδη διαβήτη στο Harvard Ναυπλίου

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard στο Ναύπλιο φιλοξένησε στις 17 και 18 Απριλίου επιστημονική διημερίδα που αφορούσε στις τρέχουσες εξελίξεις στην Παχυσαρκία και το Σακχαρώδη Διαβήτη. Η διημερίδα διοργανώθηκε από τον Ναυπλιώτη καθηγητή Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, Χρήστο Μαντζώρο, σε συνεργασία με τo ‘Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και το ΚΕΣ.

Οι 35 συμμετέχοντες ήταν επιλεγμένοι φοιτητές ιατρικής και ειδικευόμενοι ιατροί από την Ελλάδα, ενώ πέρα από τον καθηγητή Μαντζώρο, οι ομιλητές ήταν ερευνητές και καθηγητές από το Harvard, την Ακαδημία Αθηνών και Ιατρικές Σχολές ελληνικών πανεπιστημίων. Το πρόγραμμα της διημερίδας σχεδιάστηκε έτσι ώστε να παράσχει στους συμμετέχοντες σύγχρονη επισκόπηση των κλινικών γνώσεων του πεδίου αλλά και εκπαίδευση σε αρχές κλινικής έρευνας που θα τους επιτρέψουν να θέτουν και να απαντούν ερωτήματα με άρτιο μεθοδολογικά τρόπο, προς όφελος της επιστήμης και των ασθενών τους.
 

Η πρωτοβουλία αυτή του καθηγητή Μαντζώρου αποτελεί την πρώτη σχετική δράση στο Ναύπλιο και ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τον Διευθυντή του ΚΕΣ, καθηγητή Ιωάννη Πετρόπουλο, για τη συνέχιση και επέκταση της σχετικής συνεργασίας στο μέλλον.

Ο κύριος Μαντζώρος κατά την παραμονή του στο Ναύπλιο βραβεύτηκε από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Ηράκλειο όπου θα αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κρήτης.