ΟικονομίαΑρχείο

Ένα μπιτόνι βενζίνη κοστίζει το παράβολο !

Ένας μόλις εφοριακός υπάλληλος αντιστοιχεί για 15.000 κατοίκους στην Ερμιονίδα.  Απ΄ όταν έκλεισε η εφορία στο Κρανίδι, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων που την αντικατέστησε παραμένει υποστελεχωμένο, σε αντίθεση με την Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου στην οποία εργάζονται 55 υπάλληλοι!

Τα παράβολα δεν εξυπηρετούνται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου

Το θέμα απασχολεί έντονα τους κατοίκους της Ερμιονίδας, αφού για …ψήλου πήδημα οι ντόπιοι πρέπει ένα τρέχουν στο Ναύπλιο, ή να πληρώνουν λογιστές για υποθέσεις που θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν μόνοι τους ή διάφορες εταιρίες διεκπεραίωσης. Να συνυπολογίσει κανείς ότι αν κάποιος δεν έχει την δυνατότητα και τη γνώση να εκδώσει ηλεκτρονικό παράβολο, αυτό δεν μπορεί να το πράξει στο λεγόμενο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, αλλά να μεταβεί στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου με κόστος μετακίνησης μεγαλύτερο από την αξία του παραβόλου!
 
Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος τα παράβολα δεν εξυπηρετούνται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου, ενώ αντίθετα στα αντίστοιχα Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πόρου και Σπετσών εξυπηρετούνται!
Όλα τα τρελά και παλαβά στην Ελλάδα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια !
Πέραν των παραπάνω το Γραφείο του Κρανιδίου φαίνεται εγκαταλειμμένο, σε ένα κτίριο που έχει υποστεί φθορές. Η σιδερένια εξώπορτα είναι πεσμένη στο έδαφος, ενώ οι εσωτερικοί τοίχοι των γραφείων έχουν υποστεί φθορές λόγω της υγρασίας.
 
Όλα αυτά είναι σε γνώση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι ντόπιοι βουλευτές.
 
Να σημειωθεί ότι το 2012, όταν συγχωνεύτηκε η εφορία Κρανιδίου, με αυτήν του Ναυπλίου, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων που στεγάζεται μάλιστα σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ερμιονίδας, θα είχε αρκετές αρμοδιότητες, κάποιες από τις οποίες όμως –όπως για παράδειγμα τα παράβολα – δεν υπάρχουν:
 Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους
Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως τα ακόλουθα:  φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους,  δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών, δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων,  αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες, δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων
Χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες
Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων
Χορήγηση Α.Φ.Μ. σε φυσικά πρόσωπα
Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις Δ.Ο.Υ. στις οποίες υπάγονται τα Γ.Ε.Φ.