ΚοινωνίαΑρχείο

Και ξαφνικά πάλι στο προσκήνιο ο ανάβαλος!

Ξανα στο προσκήνιο έρχεται η εξέλιξη του έργου του ανάβαλου με αφορμή το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού για τη μεταφορά νερού άρδευσης στον Δήμο Επιδαύρου, το οποίο και εγκρίθηκε πρόσφατα.

Σχετικά με το θέμα τοποθετήθηκε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, σημειώνοντας πως είναι ένα αναγκαίο βήμα για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά παράλληλα απευθύνει ερώτησεις προς τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη ζητώντας ενημέρωση για την πορεία των έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τον Ανάβαλο σε Ερμιονίδα, και Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει:
«Εγκρίθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας το αποτέλεσμα του Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού της 17/2/2015 για την κατασκευή του έργου μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου, προϋπολογισμού 31.857.000 ευρώ.

Είναι ένα αναγκαίο βήμα για την ολοκλήρωση του έργου, όπως αυτό σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».