ΚοινωνίαΑρχείο

Εκκλησιαστικό δρώμενο στον Ιερό ναό του Αγίου Πέτρου

Ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Άργους Αγίου Πέτρου του θαυματουργού, με την τιμητική για την πόλη παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην πανηγυρίζουσα εκκλησία του Αγίου Πέτρου, το βράδυ στις 7.30΄ παρουσιάστηκε το εκκλησιαστικό δρώμενο « Άγιος Πέτρος- η πορεία προς την αλήθεια».

Η εκδήλωση, συνδιοργάνωση της Ιερατικής αρχής του Ναού και του Συλλόγου «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση».

Η «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση» στηρίχτηκε στο βιβλίο του αιδεσιμολογιώτατου π. Γεωργίου Σελλή, που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Αγίου. Αναγνώστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου που αναφέρονταν στο ήθος, την αγιότητα, την φιλανθρωπία και στα θαύματα του Αγίου Πέτρου, από τους Γιώργο Τασσιά και Αντώνη Σιούτο και έψαλλε η χορωδία του Αγίου Πέτρου υπό την διεύθυνση του Γιάννη Χαβιαρλή. Στην εκδήλωση, που σκηνοθετήθηκε από τον Νικόλα Ταρατόρη, μετείχε και το θεατρικό τμήμα της Πρότασης.

Το δρώμενο παρακολούθησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Νεκτάριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Άργους, μέλη του Ιερού Κλήρου της περιοχής και πλήθος πιστών.

Η εκδήλωση που ικανοποίησε απόλυτα το κοινό που την παρακολούθησε, ολοκληρώθηκε με Πατρική ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.