ΠολιτισμόςΑρχείο

Νέα διάκριση για το 1ο ΕΠΑΛ Άργους

Και νέα διάκριση για το 1ο ΕΠΑΛ Άργους, που παρέλαβε σήμερα το 1ο βραβείο Ταινιών Τεκμηρίωσης για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. Το βραβείο αφορά το ντοκιμαντέρ για το Ελληνικό τραγούδι με τίτλο «Τι θα ήμασταν πες μου… χωρίς τα τραγούδια»,

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Δευτέρα 11 Μαϊου στις 12:00 το μεσημέρι στην Κεντρική Αίθουσα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και οργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και τη Δημόσια Τηλεόραση ΝΕΡΙΤ.

Η ταινία του 1ου ΕΠΑΛ Άργους δημιουργήθηκε από την Α΄ τάξη για τις ανάγκες του μαθήματος της Ερευνητικής εργασίας (project), με την συνδρομή του Ηλεκτρονικού και Ηλεκτρολογικού τομέα.

Ο τίτλος της ταινίας, που αποτελεί μια περιήγηση στον κόσμο του τραγουδιού και τα αισθήματα ελπίδας που γεννά, είναι από το τραγούδι “Των φίλων τα σπίτια” σε στίχους Κώστα Λειβαδά, μουσική του Κώστα Λειβαδά και της Ελένης Τσαλιγοπούλου, το οποίο το ερμήνευσε η ίδια. 

Συνολικά, διαγωνίστηκαν περίπου 300 ταινίες από σχολεία της Ελλάδας και με θεματικές ενότητες όπως οι σχέσεις, ο έρωτας, τα ναρκωτικά, η ενδοσχολική βία, η επικοινωνία μέσα από τα social media κ.α.