ΑθλητισμόςΑρχείο

Σοκ στα τελευταία δευτερόλεπτα για τον Διομήδη

Ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ έπαιξε πιο ψυχωμένα και επικράτησε του Διομήδη στο κλειστό της Νέας Κίου για τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος, με 22-23. Ο αγώνας δεν ήταν κατάλληλος για καρδιακούς, αφού κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με γκολ του Κεσίδη, το οποίο και έδωσε τη νίκη στον δικέφαλο του βορρά.

Πλέον ο ΠΑΟΚ χρειάζεται άλλη μία νίκη στη Θεσσαλονίκη για να σφραγίσει τον τίτλο του πρωταθλητή και να κάνει το νταμπλ, αλλά σίγουρα ο Διομήδης μπορεί να το ανατρέψει με μία καλή εμφάνιση στην έδρα των θεσσαλονικέων. 

Το φιλμ του αγώνα:

Δυναμικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση ο οποίος κατάφερε στο πρώτο πεντάλεπτο να προηγείται με 0-3, στη συνέχεια ο Διομήδης κατάφερε να επανέλθει και να ισοφαρίσει σε 7-7 στο 18′, ενώ πέρασε και για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 19′ (8-7).

Οι παίκτες του Δικεφάλου ωστόσο βρήκαν τις απαντήσεις και με τον Τσίλη να πετυχαίνει τρια συνεχόμενα γκολ για την ομάδα του, οι «ασπρόμαυροι» πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ με 9-10, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο λεπτό στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες με 12-12.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά καταφέρνοντας να πάρει διαφορά δυο γκολ (13-16), με τον Διομήδη να απαντά φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια στο 40′ (16-16), 45′, το παιχνίδι στη συνέχεια ήταν μεγάλο ντέρμπι με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ.

Στο 59΄οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες (22-22), όμως οι παίκτες του Δικεφάλου έδειξαν ψυχραιμία και με γκολ του Κεσίδη στα τελευταία δευτερόλεπτα κατάφεραν να πάρουν μια μεγάλη νίκη που τους φέρνει αγκαλιά με τον τίτλο.

Οι συνθέσεις:

Διομήδης: Μαστορογιάννης, Κυπραίος, Μεγαλοοικονόμου, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Νικολίτσας, Μούγιτς, Νούγκοβιτς, Ντάσεβιτς, Σαμαράς, Σπέντζος, Ανανιάδης, Χαντέλης, Λοϊζος, Σιμιτζής

ΠΑΟΚ: Ζάγκας, Παλάσκας, Γουργούμης, Τσίλης, Νικολαΐδης, Κοκώνης, Καραγκιοζόπουλος, Πετρίδης, Μπουκοβίνας, Αλβανός, Τσακίρης, Στ. Κεσίδης, Β. Κεσίδης, Ιωαννίδης, Κωστακίδης.