ΚοινωνίαΑρχείο

Η Ευαγγελίστρια πετά το μπαλάκι στον δήμο για τα συσσίτια

Επαναφέρεται στο προσκήνιο το θέμα της απομάκρυνσης του προκάτ, αυτή τη φορά έμμεσα και με αφορμή μία μικρή δωρεά της τάξεως των 200 ευρώ από την ομάδα “Περπατώ – Φωτογραφίζω Ναύπλιο“, που έδωσε την ευκαιρία στο Δ.Σ. του συσσιτίου να ξεσπαθώσει, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στον Δήμο Ναυπλιέων να αναλάβει και αυτός τη διοργάνωση συσσιτίων, δεδομένου ότι οι προνοιακές δομές δεν πρέπει, και σωστά, να στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντές.

Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό που ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι του συσσιτίου είναι πως με την απομάκρυνση του προκάτ, δεν είναι σε θέση να ταϊσουν πάνω από 150 άτομα, και έτσι λοιπόν πετάνε το μπαλάκι στον δήμο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:
Το Δ.Σ. του συσσιτίου του Ιερού Ναού ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου ευχαριστεί όλους για την οικονομική βοήθεια που έλαβε από την Ομάδα ¨Περπατώ – Φωτογραφίζω Ναύπλιο¨.

Οι ανάγκες του συσσιτίου είναι μεγάλες. Δυστυχώς κάποιοι ΘΕΛΟΥΝ να σταματήσει αυτή η φιλανθρωπική δομή. Ξεχνούν όμως να μας που τι θα κάνουν 150 συνάνθρωποί μας,που θα βρουν καθημερινό φαγητό; Είναι, επομένως, καιρός ο Δήμος Ναυπλιέων να κάνει δικά του συσσίτια και σε κατάλληλους χώρους,διότι είναι γνωστό πως το συσσίτιο της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ,αδυνατεί πλέον να εντάξει άλλους στο πρόγραμμα σίτισης, διότι δεν υπάρχουν χώροι,αφού θεώρησαν πως το προκάτ που υπήρχε ,αν και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, ήταν αυθαίρετο και έπρεπε πάση θυσία να απομακρυνθεί, περιορίζοντας τις δυνατότητες να μας επιτρέψει να έχουμε περισσότερους χώρους για την ετοιμασία του φαγητού. Άλλωστε είναι ευθύνη της πολιτείας να έχει την ευθύνη της πρόνοιας και των συσσιτίων και όχι να περιμένουν από εθελοντές να λύσουν το πρόβλημα.