ΠολιτικήΑρχείο

Τον έχει ταράξει τον Λαφαζάνη ο Ανδριανός

Πολλές απαντήσεις θα έχει να δώσει ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης προς τον Γιάννη Ανδριανό, που του απευθύνει και νέα ερώτηση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αυτή τη φορά με θέμα την καταβολή των οφειλομένων σε δικαιούχους αγρότες από το πρόγραμμα δωρεάν διανομής εσπεριδοειδών.

Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση αν οι αγρότες δεν έχουν πάρει τα λεφτά τους μέχρι τα τέλη Ιουνίου, η Ελλάδα κινδυνεύει με πρόστιμο, αφού οι πόροι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι κοινοτικοί.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει δεχθεί βροχή ερωτήσεων από τον Γιάννη Ανδριανό, για τα οφειλόμενα ΠΣΕΑ σχετικά με τις ζημιές του 2011 στην αγροτική παραγωγή, για τις κλοπές μετάλλων από αγροτεμάχια, αλλά και για τις παραφωνίες της Digea.

Το κείμενο της παρούσας Ερώτησης έχει ως εξής:
«Οι παραγωγοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα απορρόφησης και δωρεάν διανομής 10.000 τόνων εσπεριδοειδών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του αποκλεισμού των ελληνικών προϊόντων από την ρωσική αγορά δεν έχουν πληρωθεί ακόμη από την πολιτεία.

Με δεδομένα αφενός ότι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι η 30/6, μετά την παρέλευση της οποίας η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμο στην ΕΕ καθώς οι σχετικοί πόροι είναι κοινοτικοί, και αφετέρου τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Ποιο είναι το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των οφειλόμενων πληρωμών σε δικαιούχους αγρότες από το πρόγραμμα δωρεάν διανομής εσπεριδοειδών».