ΟικονομίαΑρχείο

Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Αργολίδα

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, η εκδήλωση «Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Αργολίδα» που διοργάνωσε το Αργολικό Forum στο ΦΟΥΓΑΡΟ.

Επιχειρηματίες, νέοι που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση και φοιτητές, συμμετείχαν με ουσιαστικό και ενεργό ρόλο στο διαδραστικό εργαστήριο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις σύντομες εισηγήσεις των κυρίων Αλέξη Κομσέλη, ειδικού σε θέματα οικογενειακών επιχειρήσεων και διευθυντής του ALBA Hub for Enterprise and Development, Αριστοτέλη Σκλαβούνου, μέλους του advisory board της Hellenic startup association και ιδρυτή της Export Academy και Αντώνη Οικονόμου, project leader του Κόμβου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ΙNNOVATHENS.

Ακολούθησαν 3 κύκλοι ανταλλαγής απόψεων για τα ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα της Αργολίδας, όπου αναδείχθηκαν οι ανάγκες για υψηλού επιπέδου τεχνική υποστήριξη και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με cocktail δικτύωσης που ήταν και από τους βασικούς στόχους της διοργάνωσης.

Το κεντρικό συμπέρασμα ήταν ότι το επιχειρηματικό δυναμικό της Αργολίδας είναι ώριμο και καινοτόμο και διαθέτει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό. Η δικτύωση της επιχειρηματικής κοινότητας της Αργολίδας και η διασύνδεσή της με άλλες θερμοκοιτίδες και κόμβους επιχειρηματικότητας, θα προσδώσει εξαιρετική δυναμική στις υφιστάμενες και εκκολαπτόμενες προσπάθειες.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η επόμενη διοργάνωση η οποία θα εστιάζει πάλι στην διάχυση της γνώσης και την δικτύωση. Το Αργολικό Forum, είναι ανοικτό σε ιδέες και πρωτοβουλίες στο email [email protected].

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το ΦΟΥΓΑΡΟ, που συνέβαλε καθοριστικά στην πολλά υποσχόμενη και οπωσδήποτε αναζωογονητική αυτή πρωτοβουλία.