ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Τατούλης στην Ερμιονίδα

Την Ερμιονίδα επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 4 Ιουνίου, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Τάσο Χειβιδόπουλο, Βασίλη Σιδέρη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ιωάννη Σαρρή.

Ο Περιφερειάρχης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή στο Δημαρχείο και συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας.Την διαχείριση των απορριμμάτων, την αποχέτευση, το οδικό δίκτυο, την  ύδρευση, αφαλάτωση, τον πρωτογενή τομέα, το τουρισμό, για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, τον αντιφυματικό εμβολιασμό που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Ερμιονίδα και άλλα θέματα της υγείας, καθώς και θέματα υποδομών, τουρισμού και ανάπτυξης.
 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συμβολή του στην επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων του Δήμου και την βοήθειά του σε αναπτυξιακά ζητήματα και στον τουρισμό, έθεσε θέματα που αφορούν αναπτυξιακά έργα του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε αυτά να ενταχθούν στα Περιφερειακά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα. τελευταία νέα anagnostis.org

Αυτά αφορούν κυρίως έργα οδοποιίας και ασφάλειας του οδικού δικτύου όπως:

1. Η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στο δρόμο Τραχειάς-Κρανιδίου.

2. Η τμηματική επίστρωση ασφαλτοτάπητα και η επισκευή γεφυρών στον ίδιο δρόμο.

3. Η τοποθέτηση προστατευτικού διχτιού στον περιφερειακό δρόμο των Διδύμων.

4. Έργα βελτίωσης του δρόμου Ερμιόνης – Θερμησίας – όρια νομού.

5. Βελτίωση του δρόμου Ερμιόνης – Πορτοχελίου. 

Ήδη  τα παραπάνω έργα έχουν δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα εκτελεσθούν άμεσα.

Στη συζήτηση μετείχαν ακόμη οι Αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Σιδέρης και Τάσος Χειβιδόπουλος, Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της ΔΕΥΑΕΡ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου Ερμιονίδας.

Παράλληλα ο κ. Τατούλης, επισκέφτηκε την περιοχή της Σαμπάριζας, της Τοπικής Κοινότητας Θερμησίας, για το θέμα της δημιουργίας αλιευτικού καταφυγίου, καθώς και την Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης.