ΚοινωνίαΑρχείο

Κι’ άλλοι μετανάστες στη φάκα για παρεμπόριο στο Ναύπλιο

Συνελήφθη, χθες (7.6.2015) το απόγευμα, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου, ένας 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Σενεγάλης, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση γυαλιά ηλίου και ρολόγια χειρός, στερούμενος αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Και δεύτερη σύλληψη είχαμε σήμερα (8.6.2015) το πρωί, πάλι στο Ναύπλιο, όπου πιάστηκε μία 34χρονη Σενεγαλέζα γιατί και αυτή κατείχε και διέθετε προς πώληση διάφορα προϊόντα, στερούμενη σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Βέβαια με το να πιάσεις 3-4 που φοροδιαφεύγουν με αστεία ποσά απ την πώληση γυαλιών και ρολογιών δεν λύνεται το πρόβλημα, αν δεν συλλαμβάνεται και ο μεγαλοεισαγωγέας τους που απολαμβάνει φορολογικής ασυλίας, αφού τα διαθέτει προφανώς χωρίς ΦΠΑ σε πλανόδιους.

Αλλά όπως πάντα οι διωκτικές αρχές και η πολιτεία κοιτούν να συλλάβουν το “θυμα”, δηλαδή το μετανάστη που προσπαθεί να επιβιώσει και να ενταχθεί στην κοινωνία, αντί να συλλάβουν αυτόν που έμμεσα ή άμεσα τους χρησιμοποιεί για να καρπωθεί τέλη εισαγωγής, φοροδιαφεύγοντας, για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του.

Αλίμονο απ την άλλη πλευρά, αν στον εμπορικό σύλλογο της κάθε περιοχής υπάρχουν επιχειρήσεις που πωλούν γυαλιά με ψευτοφακούς που δεν προστατεύουν από τον ήλιο και ρολόγια με κολλημένους λεπτοδείκτες και χρονόμετρα!