ΠολιτισμόςΑρχείο

Ένα βιωματικό παιχνίδι για αλβανούς μετανάστες στο Ναύπλιο

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, και ώρα 19:30 στην αίθουσα Λήδα Τασοπούλου της Σχολής Καλών Τεχνών το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων, θα πραγματοποιήσει ένα θεατρικό – διαδραστικό εργαστήρι το οποίο απευθύνεται σε Αλβανούς μετανάστες και Έλληνες, άνω των 15 ετών.

Το Μονοπάτι της Προσφυγιάς είναι ένα βιωματικό παιχνίδι για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, το οποίο βασίζεται στη μέθοδο της δραματοποίησης ενός πραγματικού γεγονότος, και συγκεκριμένα  στον Εμφύλιο πόλεμο του 1997 στην Αλβανία. Μέσα από τη διαδικασία της δραματοποίησης  δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να βιώσουν γεγονότα και καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο σε μια άλλη χώρα. 

Το εργαστήρι αφορά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το προσφυγικό ζήτημα με στόχο τη δημιουργία κλίματος ανοχής και σεβασμού των δικαιωμάτων του άλλου.

Την εμψύχωση θα αναλάβουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Κατερίνα Χάσκα (Θεατρολόγος-Ηθοποιός) & Ράνια Καρακώστα (Εκπαιδευτικός)

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνα:6984298008 καθώς και στο email: [email protected]